Prikupljeno više od 100.000 glasova za Najpoželjnijeg poslodavca u BiH

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Prikupljeno više od 100.000 glasova za Najpoželjnijeg poslodavca u BiH

11.03.2020. 14:03 / Izvor: Akta.ba

14. godina u kontinuitetu kompanija Kolektiv i vodeći portal za zapošljavanje u BiH organizuju najopsežnije i najrespektabilnije istraživanje o percepciji najpoželjnijih poslodavaca na području BiH, a u njemu učestvuju svi građani BiH, posjetioci portala Posao.ba.

Stiglo se na pola puta do kraja istraživanja koje se zatvara 30. aprila, a do sada je prikupljeno već preko 100.000 glasova bh. građana.  U istraživanju mogu učestvovati svi na www.posao.ba, dati svoj glas i ocijeniti koje kompanije su prema njihovom mišljenju i iskustvu najatraktivnije za rad.

Odavanje priznanja najboljim Poslodavcima

Cilj istraživanja Najpoželjniji poslodavac jeste odati priznanje poslodavcima koji brinu o zaposlenima i nude dobre uslove za rad, razvoj i edukaciju. Na taj se način i kompanije dodatno motivišu da unapređuju svoje odnose prema zaposlenicima te ulažu u razvoj zaposlenih kao i da izgrađuju brend poslodavca. S druge strane, cilj je unaprijediti imidž privatnog sektora kao poslodavca, i podstaći osobe koje traže posao da se zapošljavaju u privatnom sektoru.

Glasanjem osvojite telefon Xiaomi Mi note 10!

U ovogodišnjem online istraživanju mogu učestvovati svi, a slučajnim odabirom jednog od učesnika istraživanja nagrađujemo i vrijednom nagradom, mobilnim telefonom Xiaomi Mi note 10. Istraživanje je otvoreno do kraja aprila a možete mu pristupiti OVDJE.

Građani u anketi navode one poslodavce kod kojih bi najviše voljeli raditi i otkrivaju razloge zbog kojih su baš oni zaslužili mjesto na njihovom popisu najpoželjnijih. 

Za prošlu godinu ispitanici su kod poslodavaca najviše cijenili dobar odnos prema zaposlenicima a odmah potom i pozitivno radno okruženje. Među najvažnijim razlozima za izbor najpoželjnijih poslodavaca našli su se i visok kvalitet proizvoda ili usluga kao i sigurnost zadržavanja posla.

Samo su rijetki Najpoželjniji

Čak 61% kandidata mlađih od 40 godina će razmatrati ponudu za posao u odnosu na to kakvu reputaciju kompanija nosi sa sobom. “Najpoželjniji poslodavac“ je onaj kod kojeg  svi žele raditi, i to je priznanje koje omogućava kompaniji da se pozicionira u svijesti poslotražioca kao mjesto na kojem bi oni željeli raditi i napredovati. Takođe,postojećim uposlenicima daje potvrdu da rade na najpoželjnijem mjestu na tržištu rada u BiH, što doprinosi njihovom opštem zadovoljstvu i povećanoj produktivnosti kao i motivaciji na radnom mjestu. Neke od najvećih kompanija u BiH bili su dobitnici priznanja „Najpoželjniji poslodavac“ proteklih godina, a dosadašnji dobitnici ovog prestižnog priznanja predstavljeni su na www.poslodavac.ba

Da li se vaša kompanija ove godine nalazi među potencijalnim Najpoželjnijim poslodavcima? Učestvujte u istraživanju i saznajte!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti