Prioritet izgradnja komunalne infrastrukture u poslovnoj zoni "Sadnice"

24.01.2020. 09:04 / Izvor: Akta.ba
Prioritet izgradnja komunalne infrastrukture u poslovnoj zoni 'Sadnice'

Općina Banovići održala je sastanak sa privrednicima sa područja opštine Banovići na kojem je razgovarano o stanju poduzetništva.

Općina Banovići održala je sastanak sa privrednicima na kojem je razgovarano o stanju poduzetništva.

Prezentirane su aktivnosti koje Općina Banovići planira da provede u 2020. godini na lokalitetu poslovne zone "Sadnice", izgradnji komunalne infrastrukture, te mogućnosti kopovine zemljišta za poslovne subjekte. Ovom prilikom, naglašeno je da će prioritet lokalne zajednice u 2020. godini biti izgradnja komunalne infrastrukture u poslovnoj zoni "Sadnice", te način kako privrednicima omogućiti što bolje uslove za poslovanje.

Također, prezentiran je javni poziv Ministarstva privrede Tuzlanskog kantona i uslovi za apliciranje za beskamatna kreditna sredstava kod BBI banke.

Poslovna zona "Sadnice" prostire se na 24.759 m2 i predviđa 46 parcela prosječne veličine 2.200 m2. Smještena je u mjesnoj zajednici Banovići Selo i predstavlja pogodno tlo za razvoj malih i srednjih preduzeća, te dugoročno rješenje za sve poduzetnike i buduće investitore.

Osim 15 prisutnih obrtnika  sastanku su prisustvovali predstavnici Privredne komore Tuzlanskog kantona i nadležne općinske službe.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti