Pripreme u jeku: Mostar se povezuje sa Skandinavijom i Njemačkom

22.10.2016. 09:10 / Izvor: Večernji List
Pripreme u jeku: Mostar se povezuje sa Skandinavijom i Njemačkom

Aerodrom Mostar u 2017. godinu ući će s novim izgledom i mnogo boljom opremljenosti nego što je imao prethodnih godina

Zračna luka Mostar, uz građevinske radove koji traju na zgradi terminala, aktivno priprema i proširenje broja zračnih linija za iduću godinu. Kako nam je rekao jedan od čelnih ljudi Zračne luke Mostar Marko Đuzel, planiraju se čarter-letovi iz nekoliko europskih zemalja i Bliskog istoka, a radi se o turistima koji dolaze u Međugorje.

"Uz Italiju i Libanon, ove godine dobili smo i letove iz Irske, a vjerojatno ćemo imati i iz Poljske. Radi se o hodočasnicima koji dolaze u Međugorje i očekujemo kako ćemo imati veliki broj tih letova", govori nam Đuzel. Dodaje kako su u tijeku pregovori s niskobudžetnim zrakoplovnim prijevoznicima, ali kako će u tome procesu morati imati potporu lokalnih vlasti i Ministarstva prometa i veza Federacije BiH.

"Kako bismo njih doveli ovdje, mi doslovno moramo besplatno raditi. A kako onda pozitivno poslovati? Zbog toga nam trebaju subvencije od Grada Mostara i resornog federalnog ministarstva. Pregovori o ovom procesu su već krenuli i imamo razloga vjerovati kako će uskoro sve biti pozitivno riješeno. Gradske vlasti su nam obećale pomoć, a očekujemo da i Federacija učini isto. Dovođenje ovih zrakoplovnih prijevoznika u Mostar, odnosno Hercegovinu, samo može imati pozitivne učinke na gospodarsku i turističku sliku ovog dijela BiH", ističu naši sugovornici.

Ako bude sve teklo prema usmenim dogovorima koji su već postignuti, Mostar će od iduće godine zračnim koridorom biti povezan sa skandinavskim zemljama i Njemačkom.

"Trenutačno nam je to cilj i mislimo da su to realna očekivanja. S naše strane će biti poduzeto sve kako bismo završili ove procese i pozicionirali Zračnu luku Mostar tamo gdje joj je mjesto. A to je da budemo uz bok Dubrovniku i Sarajevu", zaključuje Đuzel.

Zbog svega navedenog, Zračna luka Mostar imat će novi izgled do kraja ove godine. Zahvaljujući sredstvima iz IPA fondova i potpori domaćih institucija i Grada Mostara, već su počeli radovi na širenju terminala, proširenju parkirališta, a uvelike su unaprijeđeni i sigurnosni uvjeti.

Zračna luka je konačno dobila i dizalo za invalide, a radi se na još nekoliko projekata koji će kvalitetu usluge podići na još višu razinu. Kapaciteti Zračne luke Mostar od iduće godine bit će znatno veći, stoga i rastu očekivanja od ove gradske tvrtke. Nažalost, sve što se događa u Zračnoj luci Mostar pojedine političke opcije pokušavaju ispolitizirati i na pričama vezanim za ovu instituciju dobiti poneki politički bod. Iz Zračne luke Mostar poručuju kako ih politika ne zanima te kako su u cijelosti posvećeni pripremama za iduću sezonu za koju s razlogom možemo vjerovati kako bi mogla biti rekordna kada je u pitanju broj putnika. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti