Privreda trpi posljedice: U Loparama prestala da radi fabrika radijatora

20.03.2020. 09:54 / Izvor: Akta.ba
Privreda trpi posljedice: U Loparama prestala da radi fabrika radijatora

Načelnik opštine Lopare Rado Savić izjavio je da privreda u ovoj opštini, zbog otežanog izvoza i nabavke sirovina, već trpi poslјedice.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić izjavio je da privreda u ovoj opštini, zbog otežanog izvoza i nabavke sirovina, već trpi poslјedice i da većina subjekata radi smanjenim kapacitetom, te predložio nadležnim organima da rasterete poslodavce plaćanja poreza i doprinosa na plate radnika, da bi se sačuvala radna mjesta.

„Potrebno je donijeti hitne početne mjere, koje će se kasnije nadograđivati, da bi poslodavci znali da su donesene i da ne bi radnike slali na Zavod za zapošlјavanje“, rekao je Savić novinarima u Loparama.

On je naveo da je jučer fabrika „Termal int“ u ovoj opštini prestala sa radom na mjesec dana, pri čemu je odjavila 66 radnika.

„Predlažemo da se, dok traje vanredna situacija, poslodavci oslobode plaćanja svih poreza i doprinosa na plate radnika do prestanka vanredne situacije s cilјem neotpuštanja radnika“, rekao je načelnik ove opštine.

On je predložio i da za sve radnike koji su u radnom odnosu, a koji ne rade zbog vanredne situacije, poslodavci imaju pravo refundacije od Vlade od 300 KM mjesečno po radniku.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti