Privredna delegacija BiH na poslovnim susretima u Kraljevini Maroku

20.09.2018. 09:11 / Izvor: Akta.ba
Privredna delegacija BiH na poslovnim susretima u Kraljevini Maroku

Održani forum je bio odlična prilika za privrednike dvije zemlje da se upoznaju sa raspoloživim potencijalima i mogućnostima saradnje.

U okviru zvanične posjete delegacije Bosne i Hercegovine Kraljevini Maroku koju je predvodio predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, održan je i poslovni forum privrednika Bosne i Hercegovine i Kraljevine Maroka.

Privrednu delegaciju BiH predvodio je potpredsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore BiH Ahmet Egrlić, a u sastavu delegacije su predstavnici sljedećih bh. kompanija: BINAS d.d., UNIS GROUP, AS HOLDING d.o.o., MDC d.o.o., ADVANTAGE d.o.o., Bosnalijek i Bosna Invest.

Održani forum je bio odlična prilika za privrednike dvije zemlje da se upoznaju sa raspoloživim potencijalima i mogućnostima saradnje, kao i da se ostvare direktni kontakti između kompanija. Kako je ocijenjeno tokom sastanaka, postoje mnoge oblasti u kojima je moguće ostvariti značajan napredak. Tokom foruma je iskazano interesovanje za oblasti namjenske, metalne, drvne, prehrambene i tekstilne industrije, kao i oblast turizma, kulture i obrazovanja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti