Privredna delegacija BiH posjetila sajam namještaja u Kelnu: Proizvođači namještaja uspostavili nove kontakte, razmijenili informacije i pokupili nove ideje

26.01.2010. 10:41 / Izvor: eKapija.ba
Privredna delegacija BiH posjetila sajam namještaja u Kelnu: Proizvođači namještaja uspostavili nove kontakte, razmijenili informacije i pokupili nove ideje

Grupacija drvne industrije u saradnji sa Agencijom za promociju izvoza BH EPA Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine, organizirali su posjetu privredne delegacije sajmu namještaja Imm cologne 2010. od 19. do 22. januara 2010.godine u Kelnu, saopćila je VTKBiH.

Ispred Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine u delegaciji su bili: Selma Bašagić sekretar Grupacije drvne industrije i Enes Ališković direktor Agencije BH EPA. Predstavnice Vanjskotrgovinske komore su pripremile publikacije koje je sadržavala osnovne podatke o tržištu namještaja Njemačke, Profilu SR Njemačke, Company Profile članova poslovne misije na sajmu i izvozni katalog drvne industrije. Navedene publikacije su podijeljene članicama, a dio publikacija je podijeljen na štandu SIPPO.

U privrednoj delegaciji su bili predstavnici firmi proizvođača namještaja: "Krivaja 1884" Zavidovići, "Konjuh" Živinice, "Ećo company" Sarajevo, "Šipad Komerc" Sarajevo i profesor Salih Teskeredžić sa Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu. Navedene firme su uglavnom već izvozile na tržište Njemačke, ali do sada nije bilo organizovane posjete navedenom Sajmu.

Imm cologne je jedan od najvećih svjetskih sajmova namještaja, koji se održava u okviru impozantnog arhitektonskog zdanja na površini oko 250 000 m². Proizvodi na ovogodišnjem sajmu su prezentirani u okviru 11 hala.

Sajam je pokazao najnovije trendove u proizvodnji namještaja i proizvođači iz Bosne i Hercegovine su imali prilike da pokupe nove ideje i da vide u kom pravcu ide industrija namještaja u svijetu. Na sajmu su izlagali poznati svjetski proizvođači i prikazani su razni stilovi namještaja i dizajnerskih rješenja. Proizvođači namještaja iz Bosne i Hercegovine posjetili su brojne izlagače, razmjenili informacije i imali unaprijed ugovorene sastanke sa kupcima.

U hali 3, u okviru štanda SIPPO je izlagala firma ARTISAN iz Tešnja, koja je izložila veoma kvalitetne trpezarijske stolove, stolice i komode od punog drveta, sa perfektnom površinskom obradom. Namještaj je dizajnirao prof Salih Teskeredžić. Delegacija je posjetila štand, gdje smo imali kraće razgovore.

U hali 11, na štandu austrijske firme "Team 7" koja je jedan od najpoznatijih evropskih proizvođača namještaja od masivnog drveta, sa proizvodima koji su dizajnirani od strane više dizajnera, prof Teskeredžić je za članove delegacije održao predavanje o firmi "Team 7" i o novim dizajnerskim rješenjima u proizvodnji namještaja.

Članovi delegacije su takođe vidjeli proizvode firme Krivaja 1884- dječiji namještaj, koji su izloženi u hali 7, u okviru ponude dječijeg namještaja njemačkog prizvođača.

Firme su bile zadovoljne posjetom, uspostavile su nove kontakte, pokupile ideje i dobile aktuelne informacije koje im mogu pomoći u njihovim budućim projektima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti