Privredna komora FBiH partner u organizaciji "Prvog bh. online sajma namještaja"

16.04.2021. 08:22 / Izvor: Akta.ba
Privredna komora FBiH partner u organizaciji 'Prvog bh. online sajma namještaja'

Postignut je sporazum o saradnji i partnerstvu u organizaciji Prvog bh. online sajma namještaja koji će se održati od 15. do 20. maja ove godine.

U cilju unapređenja promocije proizvođača, te uspostavljanja novog načina prodaje i kupovine namještaja i asesoara za dom, u prostorijama Privredne/Gospodarske komore Federacije BiH, 14. aprila 2021. godine, održao se  sastanak sa predstavnicima namjestaj.shop, prve bh. online platforme za promociju i prodaju namještaja i asesoara za dom. 

Sastanku su prisustvovali potpredsjednik Privredne/Gospodarske Komore FBiH, Mirsad Jašarspahić, direktor sektora za industriju i usluge, Almin Mališević, sekretar Udruženje šumarstva i drvne industrije, Mirsad Hubanić, te direktorica namjestaj.shop, Samira Avdić, i direktorica marketinga, Ajla Žujo Demirović.

Postignut je sporazum o saradnji i partnerstvu u organizaciji "Prvog bh. online sajma namještaja” koji će se održati od 15. do 20. maja ove godine.

Godina pandemije i izolacije mnogo je promijenila načine na koje se organizira svakodnevan život i društvo: utjecala je na načine na koje ljudi razmišljaju i komuniciraju, kako nude usluge i traže proizvode, utjecala je na razmjenu i trgovinu. 

Imajući ovo u vidu, potpredsjednik Privredne/Gospodarske komore Mirsad Jašarspahić je naveo: "U ovakvim turbulentnim vremenima realni sektor spašava državu; a za rast i razvoj nužno je pratiti trendove i prilagoditi se situaciji. U tom smislu, Komora će pružiti stručnu i profesionalnu podršku u organizaciji Sajma. Naravno, priželjkujući skori povratak na ‘staro normalno’ te da saobraćanje putem digitalnih medija ostane jedan od tokova komunikacije."

"Mi u namjestaj.shop prepoznajući nove potrebe te prateći globalne trendove želimo omogućiti jednostavnu i učinkovitu promociju i prodaju namještaja ali i krajnjim korisnicima ponuditi savremen način kupovine. ‘Prvi bh. online sajam namještaja’ samo je jedan od načina da to i ostvarimo a podrška Komore izuzetan vjetar u leđa", zaključak je direktorice Samire Avdić.

U danima Sajma bit će upriličena Konferencija drvno-prerađivačkog sektora o temama posebno značajanim za proizvođače i prodavače namještaja u BiH. Privredna komora FBiH, ali i drugi učesnici Konferencije predstavit će svoj rad uz pozitivne priče iz prakse kao i značaj održivosti i jačanja ovog sektora. 

Sajam zatvaramo dodjelom zajedničke nagrade Komore i platforme namjestaj.shop za proizvođače. 

Privredna/Gospodarska Komora FBiH i platforma namjestaj.shop pozivaju vas da iskoristite ovu odličnu priliku za promociju svojih poslova i širenje poslovne mreže. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti