Privredna komora KS dobila novo - staro rukovodstvo

12.10.2018. 11:48 / Izvor: Akta.ba
Privredna komora KS dobila novo - staro rukovodstvo

Privredna komora Kantona Sarajevo odabrala je u četvrtak novo rukovodstvo.

Kako je u toku izborna godina u komorskom sistemu Federacije BiH, tako je 11. oktobra 2018. godine, na Konstituirajućoj sjednici Skupštine Privredne komore Kantona Sarajevo izvršena verifikacija mandata predstavnika izabranih članova u Skupštini Komore za period 2018. – 2022. godine. 

Skupština u novom sazivu je tajnim glasanjem izabrala i ostale organe Upravni odbor, Nadzorni odbor i predsjednika Privredne komore Kantona Sarajevo Muamera Mahmutovića. 

Izabrani članovi u organe Komore su, sa apsolutnom usaglašenošću, prepoznali i istakli da je predsjednik Mahmutović, u svom dosadašnjem obnašanju ove funkcije, uspio pozicionirati Komoru kao važnu kariku u zastupanju interesa privrede i da je sa njim na čelu Komora, nakon dužeg perioda, uspjela ostvariti zavidne poslovne rezultate.

Za drugog kandidata Midhata Arifovića, nekadašnjeg direktora Porezne uprave FBiH, utvrđeno je da nisu zadovoljeni svi potrebni kriteriji.

Kada je riječ o proceduri izbora organa Komore, privredna društva koja posluju na području Kantona Sarajevo predlažu Izbornoj komisiji Komore članove za Skupštinu Komore. Komisija te članove potvrđuje po određenim kriterijima. Na takav način izabrana Skupština bira ostale organe Komore, među njima i predsjednika.

Iz Privredne komore KS saopćeno je da su izbori provedeni u skladu sa Zakonom o privrednim komorama u Federaciji BiH, Statutom Privredne komore Kantona Sarajevo, Odlukom Privredne/Gospodarske komore Federacije BiH o raspisivanju izbora za organe i članove organa u privrednim/gospodarskim komorama u Federaciji BiH, kao i drugim aktima Privredne komore Kantona Sarajevo.

Privredna komora Kantona Sarajevo je neprofitno udruženje pravnih i fizičkih lica koja obavljaju privrednu djelatnost. Među svojim djelatnostima, zastupa interesa svojih članova pred državnim organima, posebno u pripremi privrednog zakonodavstva i ekonomske politike.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti