Privredna komora RS-a dobila Veliku zlatnu medalju u Novom Sadu

21.05.2018. 08:13 / Izvor: SRNA
Privredna komora RS-a dobila Veliku zlatnu medalju u Novom Sadu

Velika zlatna medalja osvojena je za integrisani oblik kreativnog nastupa Privredne komore Republike Srpske na 85. međunarodnom poljoprivrednom sajmu.

Privredna komora Republike Srpske jučer je u Novom Sadu dobila prestižno priznanje Novosadskog sajma - Veliku zlatnu medalju u kategoriji "Dobar dizajn".

Velika zlatna medalja osvojena je za integrisani oblik kreativnog nastupa Privredne komore Republike Srpske na 85. međunarodnom poljoprivrednom sajmu, a isto priznanje pripalo je i Goranu Bartuli, autoru dizajna.

Prestižno priznanje primio je saradnik u Privrednoj komori Dragan Šepa.

"Ovo je veliko priznanje Privrednoj komori, tim više jer je osvojeno na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu, najvećoj sajamskoj smotri agrara i agrobiznisa u cventralnoj i jugoistočnoj Evropi. Drago mi je, takođe, da je velika sajamska kuća Novosadski sajam prepoznala naše napore da se na toj manifestaciji predstavimo u najboljem svjetlu", rekao je Šepa za Srnu.

On je dodao da je Privredna komora Republike Srpske tradicionalni učesnik Poljoprivrednog sajma u Novom Sadu.

"Učestvovaćemo na Sajmu i ubuduće, ali ćemo i nastaviti da radimo ono što smo radili i do sada, da privrednike iz Republike Srpske motivišemo da dođu na Sajam u što većem broju i predstave se tržištu Srbije, ali i Evrope i svijeta. A sigurno je da imajmu šta pokazati", dodao je on.

Prema njegovim riječima, štand Privredne komore Republike Srpske na Poljoprivrednom sajmu bio je izuzetno dobro posjećen.

"Veliki broj poljoprivrednika iz Republike Srpske, njenih gradova, opština, mjesta i sela došao je na štand Komore, da se na licu mjesta uvjere šta to nude naši privrednici na velikoj sajamskoj manifestaciji. Danas su nas posjetili poljoprivrednici Semberije, žitnice Srpske, na čelu sa načelnikom Bijeljine Mićom Mićićem. Na štand su dolazili i posjetioci iz Vojvodine, kao i drugih dijelova Srbije", rekao je Šepa.

On je istakao da su ga izlagači sa štanda Privredne komore Republike Srpske informisali o dobrom sajamskom nastupu.

"Naši izlagači kažu da su jako zadovoljni nastupom na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu, jer su ostvarili brojne poslovne kontakte. Kažu da su tokom trajanja Sajma stekli mnoge nove poslovne partnere, kao i kupce njihovih proizvoda, ne samo iz Srbije, nego i regiona. NJihovo zadovoljstva znači da je Privredna komora Republike Srpske uspjela u svojoj osnovnoj misiji, a to je da bude servis privrede i poljoprivrede Srpske", naveo je Šepa.

Na štandu Privredne komore Republike Srpske nastupilo je osam firmi iz Republike Srpske, a više njih je na velikoj manifestaciji dobilo visoka priznanja Novosadskog sajma.

U Novom Sadu sutra završava 85. po redu Međunarodni poljoprivredni sajam, jedna od najvećih smotri agrara i agrobiznisa u Centralnoj i jugoistočnoj Evropi.

Osim iz Srbije, svoje proizvode na Poljoprivrednom sajmu izlaže 1.500 izlagača iz 60 zemalja Evrope i svijeta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti