Privredna komora RS nagradila 20 firmi za razvoj domaćeg proizvoda

18.04.2013. 09:03 / Izvor: Glas Srpske
Privredna komora RS nagradila 20 firmi za razvoj domaćeg proizvoda

Privredna komora RS je, u okviru manifestacije “Izbor najuspješnijih u privredi Republike Srpske”, dodijelila nagrade za 20 preduzeća za prepoznatljiv kvalitet i razvoj domaćeg proizvoda.

Privredna komora RS je, u okviru manifestacije “Izbor najuspješnijih u privredi Republike Srpske”, dodijelila nagrade za 20 preduzeća za prepoznatljiv kvalitet i razvoj domaćeg proizvoda.

Nagrađena su preduzeća “Vitinka”, “Prirodno bilje”, “Vinarija Jungić”, “Fates”, “Mladegs pak”, “Banjalučka pivara”, “Bimal”, “BB Print”, “Lasta”, “Milteks”, “Fagus”, “Vitaminka”, “Sana elvis”, “Veleprehrana”, “Podrumi Vukoje 1982”, “Kolorit”, pekara “Radić”, “Smart system solution”, “Pingvin”, “Sana linea”.

Predsjednik Privredne komore RS Borko Đurić rekao je da je ovogodišnji izbor od velikog značaja jer su nagrađeni privrednici napravili značajne iskorake i uspjehe u kriznim poslovnim uslovima.

„Mi smo privreda koja ima šta da pokaže, ali treba mnogo da radimo na razvijanju svijesti naših građana o važnosti kupovine domaćih proizvoda. RS nema vremena da čeka strane investitore i treba sopstvenim kapacitetima, razvojem privrede i novim zapošljavanjem da radi na stvaranju pretpostavki za održivost privrede i funkcionisanje sistema u cjelini“, istakao je Đurić.

Direktor banjalučke “Vitaminke” Žarko Mikić rekao je da je “Vitaminka” dobila nagradu za kvalitet za sok od jagode, te da je za njih ova nagrada veoma značajna jer se radi o proizvodu, u potpunosti domaćeg porijekla, sa izuzetkom ambalaže.

Direktor “Podruma Vukoje 1982” Radovan Vukoje rekao je da su prošle godine ostvarili zavidne rezultate.

„Bilo je dosta priznanja, ali ono što je sigurno obilježilo prošlu godinu je prvo pjenušavo vino koje je izašlo na tržiše RS iz Podruma Vukoje“, rekao je Vukoje.

Pomoćnik generalnog direktora preduzeća “Bimal” iz Brčkog Ševal Suljkanović istakao je da je veoma zadovoljan priznanjem koje su dobili, te da je njihov cilj da u idućem periodu prerade što više domaćeg sjemena.

Jubilej

Borko Đurić je rekao da Privredna komora ove godine obilježava dva jubileja, odnosno 20 godina rada i deset godina manifestacije “Izbor najuspješnijih u privredi RS”.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti