Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Privredna komora RS uputila poziv privrednicima: Vakcinacija radnika bitna i za ekonomiju

26.07.2021. 09:19 / Izvor: Akta.ba

Privredna komora Republike Srpske pozvala je preduzeća da se prijavljuju za masovnu vakcinaciju kako bi što više radnika primilo vakcinu protiv virusa korona i tako doprinijeli masovnoj imunizaciji.

Poziv preduzećima Privredna komora je uputila na osnovu zaključka Vlade RS, odnosno Republičkog štaba za vanredne situacije, rekao je Srni portparol Komore Vladimir Blagojević.

On je naveo da bi vakcinacijom na neki način u preduzećima bilo spriječeno i širenje virusa korona ili eventualno neki novi talas koji se najavljuje, te bi nesmetano bio nastavljen poslovni proces.

"U saradnji sa Zavodom za medicinu rada i sporta završena je vakcinacija 60 radnika, a za sutra je zakazana vakcinacija 73 radnika u Rafineriji nafte Brod. Imamo još stotinu prijavljenih radnika iz različitih preduzeća i pozivamo preduzeća da se prijave kako bismo mogli organizovati kolektivnu vakcinaciju", naveo je on. 

Blagojević je podsjetio da je posredstvom Privredne komore RS i u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, u prvom talasu organizovana vakcinacija više od 600 radnika iz Srpske. 

On smatra važnim da lista prioriteta Zavoda za medicinu rada i sporta, kada je riječ o terminima za vakcinaciju, bude zasnovana na redoslijedu pristiglih zahtjeva za vakcinaciju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti