Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Privredna komora USK poziva na učlanjenje u Turistički klaster Una

25.01.2018. 08:55 / Izvor: Akta.ba

Privredna komora Unsko-sanskog kantona uputila je poziv svim pravnim subjektima i fizičkim osobama  koji svojim aktivnostima i djelatnostima doprinose razvoju održivog turizma na području  Unsko-sanskog kantona da se uključe u Turistički klaster Una.

Kako se navodi u pozivu Turistički klaster Una osnovan je s ciljem: stvaranja boljeg poslovnog okruženja i klime za sektor turizma; jačanja kvalitete proizvoda i usluga svojih članova; potpore povećanju broja smještajnih i ugostiteljskih kapaciteta; brendiranja proizvoda i jačanje promotivnih aktivnosti svojih članova.

Također aktivnosti Klastera su i rad na jačanju turističkih sadržaja i poboljšanju infrastrukture; podizanju kvalitete usluga u turizmu; te promociji destinacije rijeke Une i Nacionalnog parka Una kao posebne turističke destinacije.

Turistički klaster Una svoje aktivnosti usmjerava na uvođenje novih tehnoloških rješenja u svrhu omogućavanja privlačenja novih investicija, razmjenu iskustava s istim ili sličnim udruženjima i drugim organizacijama u zemlji i inozemstvu, kao i predstavljanje na strukovnim sajmovima u Bosni i Hercegovini i inozemstvu.

Članom Turističkog klastera Una postaje se odlukom Skupštine i članstvo traje sve dok se na obostrano zadovoljstvo i korist ispunjavaju Statutom i ostalim pravilnicima utvrđene norme.

Svi oni koji vide svoj interes u ostvarenju ciljeva i radu Turističkog klastera Una pozivaju se da popune prijavnicu i pošalju je elektronskim putem na unaturizamklaster@gmail.com  ili osobno donesu u sjedište Turističkog Klastera Una.

Svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF organizirala je u martu prošle godine Bihaću osnivačku Skupštinu Turističkog klastera Una u sklopu aktivnosti provođenja regionalnog projekta “Zaštićena područja za prirodu i ljude“.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti