Privrednici iz Saudijske Arabije zainteresirani za saradnju sa Grupacijom MIMS

06.05.2008. 13:37 / Izvor: eKapija.ba
Privrednici iz Saudijske Arabije zainteresirani za saradnju sa Grupacijom MIMS

Privrednici Kraljevine Saudijske Arabije zainteresirani su za saradnju s "Klasom", "Sarajevskom pivarom" i ostalim članicama Grupacije MIMS, nakon što su se tokom jučerašnje posjete ovim uspješnim bh. kompanijama uvjerili u njihove potencijale, ekonomsku snagu i tehničko-tehnološke mogućnosti. Razgovori o uspostavljanju partnerstva vođeni su u "Klasu", gdje je domaćin saudijskim privrednicima, pored Uprave "Klasa", bio i Mujo Selimović u ime Grupacije MIMS.

Kako MIMS u okviru svoje trgovačke djelatnosti ima velike i ambiciozne razvojne planove, saudijskoj privrednoj delegaciji prezentirane su mogućnosti investiranja u širenje maloprodajne mreže na području BiH, navodi se u saopćenju.

"Trenutno imamo 52 prodajna objekta širom BiH i planiramo u toku naredne dvije godine otvoriti još desetak savremenih tržnih centara. Cilj nam je postati vodeći trgovački lanac u BiH i u tom smislu otvorena je mogućnost saradnje s biznismenima iz Saudijske Arabije. Našoj zemlji je potreban kapital, pa je svaka investicija u domaću ekonomiju i otvaranje novih radnih mjesta dobrodošla", rekao je Mujo Selimović, vlasnik Grupacije MIMS.

Razgovarano je i o izvozu prehrambenih proizvoda "Klasa", "Sarajevske pivare" i "Vegafruita" na tržište Saudijske Arabije. Saudijske privrednike oduševila je činjenica da, osim vrhunskog kvaliteta, proizvodi ovih kompanija nose i halal certifikat, te da se poslovanje bazira na dosljednoj primjeni smjernica i zahtjeva međunarodno priznatih sistema i normi upravljanja kvalitetom ISO 9001:2000, ISO 14001:2004 i HACCP.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti