Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Privrednici iz Turske zainteresirani za saradnju sa Mostarom

10.10.2018. 08:48 / Izvor: Akta.ba

Gradonačelnik Ljubo Bešlić je jučer u gradskoj Vijećnici primio izaslanstvo u sastavu Engin Murat Ozdemir, zamjenik gradonačelnika Dosemealti općine iz pogratimskog Grada Antalije (Turska), Abdurahman Ćesko, gospodarstvenik i prof.dr. Fuad Bajraktarević.

Ozdemir je izrazio želju za gospodarsku suradnju Općine Dosemealti i Grada Mostara s obzirom da ova općina na svom teritoriju ima jednu od najvećih industrijskih zona u Turskoj čiji su gospodarstvenici izrazili nakanu za poslovnom suradnjom s gospodarstvenicima iz Mostara.

Na sastanku je bilo riječi i o mogućim pravcima suradnje, te je najavljena posjeta gospodarstvenika iz Antalije Mostaru.

Rečeno je kako im postojeći sporazumi između naše zemlje i Turske pružaju šansu  intenzivirati i proširiti suradnju, te se takva šansa ne smije propustiti u cilju jačanja gospodarstva, kao i procesa rasta i zapošljavanja.

Grad Mostar je izrazio spremnost da sa svoje strane podrži susrete gospodarstvenika i poslovnih udruženja nadajući se da će takvi susreti dovesti do ugovora i investicija koji će pridonijeti pospješivanju ekonomskog razvoja grada Mostara.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti