Privrednici Tuzle sa BSF poručuju: Saradnjom do boljih rezultata

09.11.2016. 13:20 / Izvor: Akta.ba
Privrednici Tuzle sa BSF poručuju: Saradnjom do boljih rezultata
OTVORI GALERIJU

Direktor TE Banovići Munever Čergić najavio je početak radova na TE Banovići u junu ili julu 2017. godine.

U Tuzli je danas počeo Business Strategic Forum koji je rezultat uspješne kampanje "Gazela" i "Prepoznaj domaće-Budi ponosan-Made in BiH 2015.".

Organizator Foruma je Colosseum d.o.o. Tuzla u suradnji sa Udruženjem poslodavaca FBiH i TK.

Zlatko Berbić, direktor Business Strategic Foruma, za poslovni portal Akta.ba je kazao kako je cilj današnjeg Foruma umrežiti sve menadžere, razgovarati na koji način mogu poboljšati biznis kako bi cijela država napokon dobila nove proizvode koji će se sa pravom zvati proizvodi proizvedeni u Bosni i Hercegovini.

"Mi mali moramo se umrežiti i moramo učiti od najvećih poput Violete i Binga. Na osnovu malih tajnih ovih biznismena možda ćemo nekome otvoriti novi put", kazao je Berbić, naglašavajući kako je cilj ovoga Foruma postati sinonim za mjesto gdje se sastaju VIP direktori najvećih proizvođačkih i trgovačkih lanaca, te investitori u BiH i ugovaraju potencijalne poslove i dogovore vezane uz njihovo strateško širenje diljem regije ali i šire.

U okviru foruma održano je i nekoliko panela. U okviru panela "Politike, projekti, izazovi i potencijali" predstavljene su politike Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja TK u oblasti razvoja privrede, vizije i mogućnosti za predstojeći period.

Ovom prilikom ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK Mirsad Glihić je kazao kako su  bh. proizvodi kvalitetniji od mnogih u Evropi, te stoga smatra kako treba pojačati inspekcijske kontrole roba koje se uvoze u našu zemlju.

U nastavku Foruma govorilo se o izgradnji TE Tuzla, TE Banovići, te uspješnih 15 godina privatizacije Fabrike cementa Lukavac koja trenutno posjeduje najsavremeniju opremu u državi i ispunjava sve ekološke standarde.

Direktor TE Banovići Munever Čergić najavio je početak radova na TE Banovići u junu ili julu 2017. godine.

Diskutujući u okviru panela privrednici su naveli i nekoliko gorućih problema, među kojima je konkurentnost, razni nameti države koji otežavaju poslovanje domaćim kompanijama. Također, privrednici su jasno kazali da je potrebna bolja saradnja realnog i javnog sektora, jer država u konačnici mora imati ljude koji zapošljavaju, a to je u ovom slučaju realni sektor.

U nastavku konferecije učesnici će imati priliku čuti priče uspješnih u okviru Super Panela na kojem će govoriti Petar Ćorluka, vlasnik Violete, Mensur Alić, vlasnik kompanije Menprom i Faruk Širbegović, vlasnik kompanije Širbegović.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti