Privrednici u RS dobili "jedinstvenu kontakt tačku za poslovanje"

30.10.2018. 13:23 / Izvor: Akta.ba
Privrednici u RS dobili 'jedinstvenu kontakt tačku za poslovanje'

Portal "Jedinstvena kontakt tačka za poslovanje" je informativnog karaktera i izrađen je s ciljem pružanja informacija subjektima i građanima.

Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske u saradnji sa Privrednom komorom Republike Srpske, organizuje predstavljanje portala "Jedinstvena kontakt tačka za poslovanje".

Portal "Jedinstvena kontakt tačka za poslovanje" je informativnog karaktera i izrađen je s ciljem pružanja informacija subjektima i građanima, o načinu registracije poslovnog subjekta za obavljanje određene privredne djelatnosti, uključujući pružanje usluga. Baza podataka na portalu je izrađena u skladu sa Uredbom djelatnosti Republike Srpske.

Portal „Jedinstvena kontakt tačka za poslovanje“, dostupan je na adresi www.pscsrpka.vladars.net

Elektronska jedinstvena kontakt tačka je internet portal koji obuhvata postupke, administrativne procedure i formalnosti  za pokretanje i obavljanje djelatnosti, uključujući i pružanje usluga, informacije o sprovođenju procesa procjene uticaja propisa u druge sadržaje od značaja za pružanje kvalitetnih podataka građanima i poslovnim  subjektima radi lakšeg pokretanja i obavljanja privrednih djelatnosti.

Predstavnici jedinica lokalnih samouprava iz različitih dijelova RS , privredni subjekti koji obavljaju privredne djelatnosti u RS, kao i zainteresovana fizička lica upoznati su da su im putem ovog portala u skladu s Uredbom o klasifikaciji djelatnosti RS, dostupne informacije o pravnim formama registracije, kao i o svim predregistracionim i postregistracionim formalnostima koje su neophodne da bi se otpočelo sa obavljanjem konkretne privredne djelatnosti.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti