Privrednoj komori FBiH pristupio Bosanskohercegovački biznis klub Holandije

18.07.2020. 08:08 / Izvor: Akta.ba
Privrednoj komori FBiH pristupio Bosanskohercegovački biznis klub Holandije

Privredna komora FBiH potpisivanjem ovog ugovora preuzima obaveze zastupanja interesa članova Biznis kluba.

Privrednoj komori Federacije BiH pristupio je Bosanskohercegovački biznis klub Holandije, a ugovor o kolektivnom članstvu potpisali su danas u prostorijama Kantonalne komore SBK u Jajcu predstavnici ovog kluba i komore, Naida Ribić i Mirsad Jašarspahić.  

Privredna komora FBiH potpisivanjem ovog ugovora preuzima obaveze zastupanja interesa članova Biznis kluba, informisanja o aktivnostima, te prijedlozima i mjerama koje se preduzimaju na nivou Federacije BiH, a koje se tiču interesa i poslovanja bh. dijaspore u BiH. 

Bosanskohercegovački biznis klub Holandije će u saradnji s Privrednom komorom FBiH predstavljati i zastupati interese članica u organima te komore, učestvovati u izradi zajedničkih projekata kod međunarodnih i domaćih organizacija sa posebnim akcentom na učešće bh. dijaspore, te učestvovati u organizaciji bilateralnih posjeta i sajamskih aktivnosti privrednih delegacija u zemlji i inostranstvu.

"Ovo predstavlja jedan potpuno novi zaokret u smislu organizovanja bosanskohercegovačke dijaspore kroz direktno učešće u Privrednoj komori FBiH, jer sve njene članice dobivaju pristup Komori FBiH. Već sad imamo pozitivne reakcije i najave i drugih udruženja bh. dijaspore da nam se pridruže", izjavio je Jašarspahić, saopćeno je iz Privredne komore FBiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti