Vijesti/ BOSNA I HERCEGOVINA

Privremeno obustavljen rad privrednih subjekata u industrijskoj zoni Vitkovići

Privremeno je obustavljen i rad privrednih subjekata u industrijskoj zoni Vitkovići u Goraždu.

20.03.2020. 14:59 / Izvor: Fena

Privremeno je obustavljen i rad privrednih subjekata u industrijskoj zoni Vitkovići u Goraždu.

Nakon potvrde prvog slučaja koronavirusa u ovom gradu, iz preventivnih razloga proizvodnja je danas stala i u pogonima firmi "Prevent Goražde", "Prevent Safety" i "Prevent Components“ te kompaniji Emka u Vitkovićima i u Goraždu.

Direktor firme "Prevent Safety" Sead Hubjer naglasio je da je rad privremeno obustavljen u svim pogonima u Goraždu usljed novonastale situacije.

"Riječ je o mjerama predostrožnosti jer su uposlenici na prvom mjestu, a o daljnjim mjerama i nastavku rada javnost će biti pravovremeno obavještena", istakao je Hubjer.

To je potvrdio i direktor firme "Prevent Goražde" Nermin Mujezinović koji je naglasio da je usljed novonastale situacije na lokaciji Goražde privremeno obustavljena proizvodnja, kako bi se ispoštovale mjere kriznog štaba i evidentirale te uputile na samoizolaciju osobe koje su eventualno došle u kontakt sa zaraženim.

"U ovoj kompaniji i ranije poduzete preventivne mjere detaljne dezinfekcije i deratizacije i one će ponovo biti obavljene. U cilju zaštite zdravlja svih uposlenika i sprječavanja širenja koronavirusa, pojačane su mjere dezinfekcije na svim lokacijama. Shodno daljnjem razvoju situacije procjenit će se mogućnosti za nastavak proizvodnje u pogonima Preventa, ali u smanjenom obimu. Planirana je proizvodnja samo u dijelu izrade zaštitnih maski i jednokratnih zaštitnih odijela", naglasio je direktor Preventa Goražde.

I iz kompanije Emka su potvrdili da će se o nastavku proizvodnje u ovoj kompaniji odlučiti narednih dana.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti