Priznanje "Menadžer godine – privredna ličnost BiH za 2008." dodijeljeno direktoru tuzlanskog Giproma

28.10.2008. 10:22 / Izvor: Tuzlanski list
Priznanje 'Menadžer godine – privredna ličnost BiH za 2008.' dodijeljeno direktoru tuzlanskog Giproma

Visoko priznanje "Menadžer godine – privredna ličnost BiH za 2008.", menadžment kompanije Giprom doživljava i kao priznanje upućeno svima onima koji dugi niz godina svoje povjerenje ukazuju upravo ovoj građevinskoj kući.

Iznenađeni su i zahvalni na tome što je kompanija u zadnje dvije godine prepoznata po kvalitetu. Ali, to je i velika odgovornost i obaveza u dvije godine za redom, ponijeti takva priznanja. U Moskvi je prošle godine uručena Internacionalna "Zlatna zvijezda za kvalitet i liderstvo", a sada je priznanje dobio i direktor Salih Šabović.

"Kao čovjek koji stoji na čelu ovog uspješnog radnog kolektiva prezadovoljan sam nagradom koja je stigla na našu adresu, posebno što za ovu nagradu, kao ni za prethodne, nismo niti znali, niti konkurisali. Raduje me činjenica da postoje agencije koje bilježe i prate privredne tokove, koje interesuje rad i rezultati rada i koja već 16 godina u ovom regionu bira najbolje. To je podatak koji ohrabrujuće djeluje na cjelokupni privredni ambijent BiH. Zaista je čast naći se među odabranim poput Tihomira Kostovskog, gradonačelnika Skoplja i uspješnog biznismena, "Petrola" iz Slovenije, "Plive" iz Zagreba, "Studen Holdinga" iz Beča, "Unicredit banke" i mnogih drugih", izjavio je direktor Salih Šabović.

Svako priznanje za GIP Giprom je obavezujuće, pa tako i ovo da se nastavi sa pozitivnim trendovima izgradnje u građevinarstvu, ali i liderstva u ovoj privrednoj oblasti, na zadovoljstvo svih nas, a posebno bosanskohercegovačkog društva u kojem djelujemo.

"Naš cilj je da budemo i ostanemo prvi, bit ću sad malo neskroman, trendseteri u građevinarstvu, ali isto tako i da ostanemo i budemo prva kompanija koja se obavezuje društveno odgovornim poslovanjem", ističe Šabović.

Svečana ceremonija na kojoj će nagrada "Menadžer godine – privredna ličnost BiH za 2008." biti dodijeljena Salihu Šaboviću, predviđena je 11. decembra 2008. godine u Banjoj Luci, gdje će prisustvovati veliki broj zvanica iz cijelog regiona.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti