Priznanje najboljim: Održana večer pokrovitelja, sponzora i izlagača EKOBIS 2019

13.09.2019. 10:15 / Izvor: Akta.ba

Priznanja najboljim dodijeljena su u nekoliko kategorija.

U okviru 17. međunarodnog sajama ekologije "EKOBIS 2019" sinoć je u prekrasnom ambijentu hotela Kostelski buk održana tradicionalna večer pokrovitelja, sponzora i izlagača u okviru koje su dodjeljene godišnje nagrade i priznanja.

Predsjednik Privredne komore USK Enes Ružnić prisutnima se zahvalio na dosadašnjoj podršsci, s nadom da ona i dalje neće izostati, te najavio novitete kada je organizacija narednog sajam u pitanju.

"U narednom perodu predstoji nam mnogo posla ali ono što znamo jeste da će naredni sajam biti u jednom potpuno novom ambijentu te da će za nijansu biti bolji i drugačiji od ovih do sada", kazao je Ružnić.

Premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić se također obratio prisutnima, zahvalivši se Privrednoj komori USK na ovako uspješnom sajmu, zahvaljujući kojoj je poslana jedna lijepa sliku BiH u svijet.

Priznanja najboljim dodijeljena su u nekoliko kategorija.

Posebno priznanje za podršku 17. međunarodnom sajmu ekologije – EKOBIS 2019 dobila je Vlada Unsko – sanskog Kantona na čelu sa premijerom Mustafom Ružnićem, Grad Bihać i gradonačelnik Šuhret Fazlić, Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora BiH i predsjednik Nemanja Vasić, Privredna/Gospodarska komora FBiH i predsjednik Marko Šantić, Federalno Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva na čelu sa ministrom Šemsudinom Dedićem,  Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta ministar Amir Zukić i Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH zajedno sa ministrom Mirkom Šarovićem.

Nagrade su dodijeljene i za kvalitet živežnih namirnica EKOBIS 2019. Dobitni cu su Ljekovito Bilje Orhideja, BIHAĆ za biljnu čajnu mješavinu, IPM – Institut za prirodnu medicinu Bihać i njihovi kapi života ali i Domaća radinost Braško, Bihać za domaću trahanu bez aditiva i konzervansa.

Nagrada za najbolje uređen unutrašnji prostor pripala je kompaniji BH Telecom dd, Sarajevo.

Za najbolje uređen vanjski prostor nagradu je odnijela Forma – Garden Tools doo, Sarajevo.

Priznanje za ukupan dojam nastupa i prezentaciju proizvoda pripalo je JP Ceste Federacije BiH doo, Sarajevo, Meggle Mljekari doo, Bihać i Udruženju „Žene Sa Une“, Bihać

Za najbolju turističku ponudu nagradu je odnijela Sava Turizem dd, Ljubljana a za najuspješniji kolektivni nastup Vlada Županije Posavske.

I.M.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti