Probenefit na SME Week: Inovativne ideje za održivi turizam

10.07.2014. 15:24 / Izvor: eKapija.ba

Treća po redu konferencija u okviru SME WEEK-a 2014., održana je u Vrnjačkoj Banji na temu Inovativne Ideje za održivi turizam. Konferenciji je prisustvovalo ukupno 12 učesnika, iz Sarajeva, Skopja, Novog Sada, Vrnjačke Banje i Beograda.

Treća po redu konferencija u okviru SME WEEK-a 2014., održana je krajem prošlog mjeseca u Vrnjačkoj Banji na temu Inovativne Ideje za održivi turizam.

Konferenciji je prisustvovalo ukupno 12 učesnika, iz Sarajeva, Skopja, Novog Sada, Vrnjačke Banje i Beograda.

Obrađene su teme "Google u turizmu", "IIOSS - Dijagnostifikovanje preduzeća" i "EU Principi kvalitetnog turizma".

Konferencija je održana u okviru Biznis Samita - Uposlimo Srbiju, koju je organizovao Konsultanski tim Kreativne Inovacije i Etno Centar Gegula.

Učesnik iz Sarajeva bio je Emir Medanhodžić poslovni savjetnik Probenefit Consultinga iz Sarajeva, agencije su strategije, organizacioni razvoj i transformacije za mala, srednja i velika preduzeća, kao i trening/coaching iz menadžmenta i poduzetništva.

Na SME week-u on je prezentirao IIOSS poslovne metodologije, a potpisan je Ugovor o poslovnoj saradnji izmedju Probenefit Consulting iz Sarajeva i Kreativnih Inovacija iz Beograda.

Po njegovim riječima, SME week prošao sa 15 učesnika i bez predstavnika vlasti i turističke organizacije Banje, kao da to njih ne interersuje.

"Na sajmu je bilo negdje oko 50 izlagača, uglavnom mali proizvođači vina, rakije, mesnih prerađevina, sira, rukotvorina, ali čini mi se sve neorganizovano, bez ozbiljnih kupaca. Predlažio sam organizatorima da to sve malo podignu na veći nivo, uvedu B2B matchamaking,razmisle o novoj lokaciji, uvedu malo red u organizaciju, pa ćemo vidjeti šta će biti na Business Samitu slijedeće godine", ističe Medanhodžić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti