Problem sa Banjom Guber: Pravobranilaštvo se žalilo ministarstvu

25.11.2014. 10:52 / Izvor: Glas Srpske
Problem sa Banjom Guber: Pravobranilaštvo se žalilo ministarstvu

Zamjenik pravobranioca RS Nikola Milić napominje da se već duže vrijeme vode tri postupka u vezi sa "Banjom Guber", od kojih se dva u područnoj jedinici Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove u Srebrenici.

Pravobranilaštvo RS podnijelo je žalbu Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS na zaključak Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove opštine Srebrenica u kome je navedeno da Pravobranilaštvo nije ovlašćeno da postupa u predmetu nelegalne gradnje u "Banji Guber" u Srebrenici.

Zamjenik pravobranioca RS Nikola Milić napominje da se već duže vrijeme vode tri postupka u vezi sa "Banjom Guber", od kojih se dva u područnoj jedinici Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove u Srebrenici odnose na brisanje upisa prava korišćenja, odnosno vlasništva nad "Guberom".

"Svi postupci su u toku, a poslije prijema rješenja od opštinskog odjeljenja podnijeli smo četiri prijedloga. Sva četiri su odbijena uz obrazloženje da su podnesena od neovlašćenog lica, što je nevjerovatno. Radi se o opstrukciji i kupovini vremena u korist Radojice Ratkovca, koji za to vrijeme nelegalno gradi objekat", kaže Milić.

Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove podnijela je prije nekoliko godina krivičnu prijavu protiv Ratkovca, koji je 2008. godine kupio srebreničku banju. Na teret mu je stavljeno da je na osnovu zemljišno-knjižnog izvoda, koji je dobio na prevaru od nadležnih službi opštine Srebrenica, dobio građevinsku dozvolu za izgradnju četiri turistička objekta. Na teret mu se stavlja da je prevarom uspio da društvenu svojinu uknjiži kao vlasništvo preduzeća "Guber".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti