Pročitajte na kojim dionicama u BiH je zbog poplava obustavljen saobraćaj

16.05.2014. 13:45 / Izvor: eKapija.ba
Pročitajte na kojim dionicama u BiH je zbog poplava obustavljen saobraćaj

Jučer je zbog poplava na području Bijeljine obustavljen promet preko Međunarodnog graničnog prijelaza Popovi koji još uvijek nije u funkciji, a danas je obustavljen promet preko Međunarodnog graničnog prijelaza Šamac.

Jučer je zbog poplava na području Bijeljine obustavljen promet preko Međunarodnog graničnog prijelaza Popovi koji još uvijek nije u funkciji, a danas je obustavljen željeznički i putnički promet preko Međunarodnog graničnog prijelaza Šamac, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Također, nisu u funkciji granični prijelazi za pogranični promet: Janja i Crnjeljevo. U prekidu je putna komunikacija do graničnih prijelaza Skelani i Bratunac, ali se do ovih prijelaza može doći alternativnim zaobilaznim putnim pravcima na području Bosne i Hercegovine. Međunarodni granični prijelaz Šepak je u funkciji za promet, a prethodno se zbog izlijevanja Sapne do ovog prijelaza moglo doći samo sa teritorije Republike Srbije.

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske informiralo je Graničnu policiju BiH kako će Međunarodni granični prijelaz Kamensko od 19. svibnja, od 6 sati, biti u funkciji za promet svim teretnim motornim vozilima. Preko MGP Kamensko je od 1. svibnja obustavljen promet za teretna motorna vozila zbog izvođenja građevinskih radova na hrvatskoj strani prijelaza.

Također saobraćaj je obustavljen i na putnim pravcima:

M-16 Jajce-Banja Luka  (obilaznica preko Čađavice i Manjače)

M-5  na ulazu u Travnik (saobraćaj se preusmjerava preko Rostova)

M-4 Teslić-Kotor Varoš-Čelinac 

M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Ratkovac),

M-17  Zenica-Doboj (u mjestima  Nemila, Jelovac i Papratnica)¸ 

M-19.2 Kladanj-Vlasenica (u mjestima Ravne i Tišća) 

Iz istog razloga obustavljen je saobraćaj  i na regionalnim putevima:

R-413 Turbe-Skender Vakuf,

R-407a Ključ-Sanica

R-460  Ormanica-Brka-Brčko 

R-458 Lopare-Čelić

R-467 Zavidovići-Ribnica-Olovo, Olovo-Han Pijesak (u mjestu Pjenovac), 

R-445 Visoko-Ilijaš (u mjestu Čekrekčije), 

R-465 Zavidovići-Maglaj-Doboj,

R-460 Gračanica-Srnice

R-462 Gradačac-Ormanica (u mjestu Vučkovci)

R-465-a Doboj-Modriča u mjestu Potočani, 

I na svim regionalnim pravcima prema Bratuncu.

Na dionici magistralnog puta M-18 Bogatići-Trnovo mogu saobraćati vozila do 3,5 tone, jednom trakom. 

Otežano, jednom trakom-zbog odrona kamenja na kolovoz, saobraća se na dionici M-18 Brod na Drini-Miljevina (u mjestu Kuta).

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Zbog radova u Hrvatskoj, do kraja ovog mjeseca obustavljen je saobraćaj za teretna vozila na GP Kamensko. Za vrijeme obustave ova vozila usmjeravaju se na GP Gorica-GP Vinjani Donji. 

„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“ Koristite sigurnosni sistem koji je prilagođen visini i težini Vašeg djeteta, jer 90% povreda može se izbjeći pravilnim korištenjem sigurnosnih sjedalica. ZAŠTITITE VAŠE DIJETE-UVIJEK  KORISTITE AUTOSJEDALICU ! 

RADOVI:

Autoput Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izvođenja radova na sistemu naplate putarine (u mjestu Jakupovci), izmjenjen je režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. 

MAGISTRALNI PUTEVI: 

M-4 

Simin Han-Kalesija, zbog izvođenja radova u mjestu Čaklovići saobraća se naizmjenično, jednom trakom. 

M-6.1 

Bosansko Grahovo-Livno, u toku je sanacija mosta u mjestu Pusto Polje, saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.

M-14.1 

Bosanski Brod-Odžak (na lokalitetu Šikare), zbog deminerskih radova od 08 do 16 sati moguće su kraće obustave saobraćaja. Na istom putnom pravcu, ali u mjestu Velika Brusnica, zbog oštećenja kolovoza saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

M-16.1

Klašnice-Prnjavor (u mjestu Čardačani) zbog pojave klizišta, saobraća se naizmjenično-jednom trakom (u dužini od 100 metara).

M-17 

Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih kraćih obustava saobraćaja (do 15 minuta) radnim danima i subotom od 07 do 17 sati, a nedjeljom od 07 do 13 sati.

M-18

Sarajevo-Semizovac-u toku su radovi na redovnom održavanju magistralnog puta, na mjestu izvođenja radova saobraća se jednom trakom.

Kladanj-Olovo- zbog sanacije mosta preko Ujića rijeke saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

M-20 

Bileća-Gacko (lokalitet Stepen), zbog opasnosti od  odrona kamenja na kolovoz, saobraća se usporeno-jednom trakom uz postavljenu privremenu signalizaciju. 

REGIONALNI PUTEVI

R-411 Banja Luka-Čađavica (na 4. km od Nule prema Kolima), zbog ošteženja kolovoza saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

R-445 Semizovac-Podlugovi ( skretanje za Nebočaj i u naselju Malešići) u toku su sanacioni radovi, saobraća se  usporeno.

KANTON SARAJEVO:

- Neprohodne saobraćajnice na području Butila, Dogloda, kao i u ulici Hendekuša na Ilidži.

-Zbog izvođenja radova na elektrodistributivnoj mreži, saobraćaj će danas u vremenu u od 09 do 12 sati biti obustavljen u ulici Hadži Idrizova.

-Zbog izvođenja radova na izgradnji Južne longitudinale,  obustavljen je saobraćaj u ulici Terezija (u smjeru Skenderija-Grbavica), na potezu od objekta JP Ceste FBIH do raskrsnice sa ulicom Vrbanja. Saobraćaj je preusmjeren u dvije preostale trake (dvosmjerno).  

- U toku su sanacioni radovi na mostu u ulici Hamze Hume  (most na Skenderiji), zbog čega je otežano kretanje vozila i pješaka. 

-Zbog izvođenja građevinskih radova na Stupskoj petlji, promet vozila iz pravca Ilidže prema Rajlovcu i aerodromu, kao i iz pravca Rajlovca i aerodroma prema Centru, preusmjeren je na novoizgrađenu rampu. Zauzeta je krajnja desna traka u ulici Džemala Bijedića (na dijelu od raskrsnice XII transferzale do raskrsnice sa XI transferzalom). Također, zbog radova, obustavljen je pješački saobraćaj u ulici Džemala Bijedića (na raskrsnici sa ulicom Nikole Šopa).

-Zbog rekonstrukcije i izgradnje Južne longitudinale u ulici Zagrebačka izmjenjen je režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije.

-Zbog izvođenja radova, usporeno se saobraća u ulicama: Osmana Krupalije, Barice i Hasana  Kikića, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti