ProCredit Bank: Istine i zablude o štednji

09.11.2007. 13:51 / Izvor: Fena
ProCredit Bank: Istine i zablude o štednji

Povodom Svjetskog dana štednje, ProCredit Bank započela je edukativnu akciju "Istine i zablude o štednji". Cilj je doprinijeti naporima banke da utječe na razvijanje kulture štednje među građanima naše zemlje.

"Uvjereni smo da razvijanje kulture štednje još od ranog djetinjstva stvara dobre navike i odgovornije ponašanje budućih potrošača, stoga se nadam da će ova kampanja ponukati građane da štede s nama bez obzira na veličinu uloga koju su u mogućnosti izdvojiti u tu svrhu" izjavio je direktor Odjela za poslovanje sa stanovništvom Šenaj Avdić.

Više od 80 % štednih računa u bankama ProCredit Grupacije, koju čini 21 ProCredit banka na tri kontinenta, manji su od 200 KM, što pokazuje da ljudi s manjim primanjima širom svijeta štede u ProCredit bankama.

U Bosni i Hercegovini klijenti ProCredit Bank imaju više od 28.500 štednih računa. U odnosu na oktobar prošle godine, depozitna osnova banke se uvećala za 66 % i trenutno iznosi više od 242 miliona KM.

U ProCredit Bank građani mogu izabrati štednju po viđenju, tzv. avista štednju, oročenu štednju, štednju za svoje najmlađe (ProKids) i štedni plan.

Kamate na oročene iznose iznose do 6,6 % na dugoročnu štednju (EKS 6,6 %), dok su godišnje kamate za štednju po viđenju 2 % i za dječiju štednju 3 %.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti