Vijesti

ProCredit Bank osigurala specijalnu kreditnu liniju za mala i srednja preduzeća - Šansa za dalje jačanje konkurentskih prednosti

13.01.2010. 10:21 / Izvor: eKapija.ba

ProCredit Bank će dodatno investirati u razvoj malih i srednjih preduzeća putem ProBiznis Partner – specijalne kreditne linije za proizvodne i uslužne djelatnosti. Kako je protekla godina za veliki broj malih i srednjih preduzeća u našoj zemlji bila veoma izazovna, stav ProCredit Bank je da privrednici ove izazove mogu premostiti jedino uz pravovremenu i njima prilagođenu finasijsku podršku, saopćeno je iz ove banke.

S tim u vezi, ProCredit Bank je ponudila kredite za obrtna sredstva na period do 24 mjeseca s minimalnim iznosom od 20.000 KM. ProBiznis Partner krediti se ugovaraju sa fiksnom kamatnom stopom, što privrednicima garantuje da neće doći do izmjena ugovorene kamate za vrijeme trajanja ugovora o kreditu. Nominalna kamatna stopa za ProBiznis Partner kredite iznosi od 7,5 % (max. eks. 8,86%) do 9,75 % (max.eks.11,61 %).

"Održanje poslovanja i razumjevanje tržišnih okolnosti ne samo kao izvora eventualnih problema, već i kao šanse za dalje jačanje konkurentskih prednosti, dva su ključna izazova za sektor malih i srednjih preduzeća. To znači da naša mala i srednja preduzeća i u današnjim uslovima, treba da promišljeno nastave sa unaprijeđenjem svog poslovanja. Na tom putu, ProCredit Bank će ostati partner banka za privrednike koja im pruža adekvatnu podršku i finansijski savjet", izjavio je Frieder Woehrmann, direktor ProCredit Bank.

Za kredite iz ProBiznis Partner kreditne linije, privrednici mogu aplicirati do 31. marta 2010. do kada traje akcija ProCredit Bank.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti