ProCredit Bank osigurala specijalnu kreditnu liniju za mala i srednja preduzeća - Šansa za dalje jačanje konkurentskih prednosti

13.01.2010. 10:21 / Izvor: eKapija.ba
ProCredit Bank osigurala specijalnu kreditnu liniju za mala i srednja preduzeća - Šansa za dalje jačanje konkurentskih prednosti

ProCredit Bank će dodatno investirati u razvoj malih i srednjih preduzeća putem ProBiznis Partner – specijalne kreditne linije za proizvodne i uslužne djelatnosti. Kako je protekla godina za veliki broj malih i srednjih preduzeća u našoj zemlji bila veoma izazovna, stav ProCredit Bank je da privrednici ove izazove mogu premostiti jedino uz pravovremenu i njima prilagođenu finasijsku podršku, saopćeno je iz ove banke.

S tim u vezi, ProCredit Bank je ponudila kredite za obrtna sredstva na period do 24 mjeseca s minimalnim iznosom od 20.000 KM. ProBiznis Partner krediti se ugovaraju sa fiksnom kamatnom stopom, što privrednicima garantuje da neće doći do izmjena ugovorene kamate za vrijeme trajanja ugovora o kreditu. Nominalna kamatna stopa za ProBiznis Partner kredite iznosi od 7,5 % (max. eks. 8,86%) do 9,75 % (max.eks.11,61 %).

"Održanje poslovanja i razumjevanje tržišnih okolnosti ne samo kao izvora eventualnih problema, već i kao šanse za dalje jačanje konkurentskih prednosti, dva su ključna izazova za sektor malih i srednjih preduzeća. To znači da naša mala i srednja preduzeća i u današnjim uslovima, treba da promišljeno nastave sa unaprijeđenjem svog poslovanja. Na tom putu, ProCredit Bank će ostati partner banka za privrednike koja im pruža adekvatnu podršku i finansijski savjet", izjavio je Frieder Woehrmann, direktor ProCredit Bank.

Za kredite iz ProBiznis Partner kreditne linije, privrednici mogu aplicirati do 31. marta 2010. do kada traje akcija ProCredit Bank.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti