Vijesti

ProCredit Bank otvorila poslovnicu u Kiseljaku

29.09.2007. 08:58 / Izvor: Fena

ProCredit Bank je 28. septembra 2007. godine otvorila novu poslovnicu u ulici Josipa bana Jelačića bb u Kiseljaku, saopćeno je iz ove banke.

Kako je istaknuo direktor banke, Peter Moelders, otvaranje devete poslovnice u 2007. godini, koja je ujedno 38 poslovnica ProCredit Bank u Bosni i Hercegovini, potvrđuje strategiju širenja poslovanja na našem tržištu.

Poticanje domaće privrede, proizvodnih i uslužnih djelatnosti osnovne su odrednice poslovne politike ProCredit Bank. Kreditiranje malih i srednjih preduzeća doprinosi otvaranju novih radnih mjesta, što indirektno utiče na razvoj bh. ekonomije. U ovom segmentu poslovanja kreditni portfolio banke sa krajem augusta iznosi 176 miliona KM.

Načelnik općine Kiseljak Mladen Ramljak naglasio je važnost otvaranja ovakve financijske institucije u općini Kiseljak, posebno zato što ProCredit Bank svoje usluge nudi prvenstveno malim poduzetnicima koji predstavljaju okosnicu privrednog razvoja.

Osim usluga kreditiranja mali privrednici i građani Kiseljaka će imati priliku koristiti usluge platnog prometa, kartičnog poslovanja i štednje. Razvijanje kulture štednje je poseban prioritet banke. Veliki broj građana je svoje povjerenje poklonio ProCredit Bank, te je po riječima Moelders-a, depozitna osnova banke prešla iznos od 242 miliona KM.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti