ProCredit Bank ponudila paket usluga za mala i srednja preduzeća

15.10.2009. 13:28 / Izvor: eKapija.ba
ProCredit Bank ponudila paket usluga za mala i srednja preduzeća

ProCredit Bank je danas svim privatnim preduzećima i samostalnim privrednicima ponudila poslovni paket bankarskih proizvoda kreiran u skladu s potrebama ovog privrednog segmenta. Paket se sastoji od kredita za osnovna i obrtna sredstva, kredita po tekućem računu, odnosno cjelokupne palete bankarskih usluga kako za firmu, tako za uposlenike firme. Ovim ProCredit Bank još jednom potvrđuje posvećenost razvoju sektora malih i srednjih preduzeća koja su osnova razvoja privrede naše zemlje, saopćila je banka.

"Dvanaestu godinu poslovanja u Bosni i Hercegovini obilježila je izazovna situacija na svjetskom i domaćem finansijskom tržištu. I u takvim uslovima, pokazalo se da naša misija, koja podrazumjeva odgovoran pristup bankarstvu, finansiranje unaprijeđenja realnog sektora ekonomije, malih i srednjih preduzeća, daje rezultate. S tim u vezi smo kreirali paket usluga za mala i srednja preduzeća koji sadrži sve što je potrebno za uspješno poslovanje svake firme“, naglasio je Senad Redžić izvršni direktor ProCredit Bank.

U ovom paketu nalaze se brojne usluge za vlasnike firmi, a neke od tih su: ProBiznis kredit, kredit po tekućem računu, platni promet u zemlji i inostranstvu, dokumentarno poslovanje – garancije i akreditivi, elektronsko bankarstvo, te menadžerski i stambeni krediti.

Kako je saopćeno, ProCredit Bank daje dodatnu mogućnost Ugovora o okvirnom kreditu koji predstavlja sporazum Banke i klijenta kojim se definiše maksimalna zaduženost klijenta u Banci za određeni vremenski period. Okvirni kredit može sadržavati sve vrste kredita za pravna lica koje Banka nudi, te garancije i akreditive. Obezbjeđenje koje se odnosi na okvirni kredit se registruje samo jednom i time se smanjuju troškovi za pojedinačne plasmane. Klijenti mogu koristiti i uslugu paušalne provizije, odnosno jednokratnog mjesečnog plaćanja provizija.

Uz ProBiznis paket uposlenici firmi automatski dobivaju mogućnost korištenja tekućeg računa za prijem plate, platne kartice, štedne proizvode, kredite, platni promet u zemlji i inostranstvu, e-banking, trajni nalog.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti