Prodat Dom penzionera u Nedžarićima za 10.360.000 KM

16.10.2019. 13:31 / Izvor: Akta.ba
Prodat Dom penzionera u Nedžarićima za 10.360.000 KM

Na današnjoj aukcijskoj prodaji posredstvom Agencije za privatizaciju FBiH prodat je devastirani Dom penzionera u sarajevskom naselju Nedžarići za 10.364.140 KM.

Na današnjoj aukcijskoj prodaji posredstvom Agencije za privatizaciju FBiH prodat je devastirani Dom penzionera u sarajevskom naselju Nedžarići za 10.364.140 KM.

Kupac je firma Capital Holding iz Sarajeva, što je potvrdio i Zijad Krnjić, direktor Federalnog zavoda PIO.

"Da, prodat je devastirani Dom penzionera u Nedžarićima. Od tih 10.364.140 KM za koliko je prodat, tri miliona KM ide Općini Ilidži po osnovu zemljišta koje nije bilo naše,  a ostatak u Fond PIO za penzije, odnosno, tekuće poslovanje. Nakon što je Dom penzionera prodat sada će uslijediti potpisivanje ugovora, odnosno administrativna procedura. Zaista nismo mogli ići ispod cijene od 10 miliona i 364.140 KM", rekao je Krnjić za Faktor.

Podsjetimo, prvobitna prodajna cijena objekta je bila 13,4 miliona KM, ali je Vlada FBiH već dva puta odobrila smanjenje početne cijene zbog ranije propalih aukcijskih prodaja.

Ranije je bilo zainteresovanih kupaca, ali se prodaja nije mogla realizovati jer nisu bili riješeni imovinsko-pravni odnosi sa Općinom Ilidža. Naime, Federalni zavod PIO je kupio parcele koje nisu bile uknjižene na njih, već na Općinu Ilidža, koja je tražila naknadu za to zemljište. 

Inače, firma Capital Holding, s kapitalom sirijskog državljaninaveć ima investicije u Sarajevu i Bosni i Hercegovini. Ova kompanija kupila je prije dvije godine jednu od najvećih zgrada u Sarajevu, Poslovni centar Kumrovec izgrađen na Otoci.

Zgrada je pretvorena u biznis centar Capital Tower.

Pored toga, na Bjelašnici grade hotel vrijedan 30 miliona KM, a čije je otvaranje najavljeno za proljeće sljedeće godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti