Prodavnice obuće i tekstila u TK mogu raditi uz posebne mjere zaštite

13.04.2020. 13:54 / Izvor: Fena
Prodavnice obuće i tekstila u TK mogu raditi uz posebne mjere zaštite

Krizni štab civilne zaštite Tuzlanskog kantona donio je naredbu prema kojoj prodavnice obuće i tekstila, koje nisu u tržnim centrima, mogu nesmetano raditi.

Krizni štab civilne zaštite Tuzlanskog kantona donio je naredbu prema kojoj prodavnice obuće i tekstila, koje nisu u tržnim centrima, mogu nesmetano raditi, pridržavajući se posebnih mjera zaštite - potvrđeno je nakon sjednice Štaba.

"Nama je i dalje prevashodni cilj zaštita stanovnika. Također, kada je u pitanju rad apoteka, donijeli smo naredbu da se zabranjuje ulazak u apoteke onima koji koriste usluge apoteka, nego mogu na šalterima preuzimati svoje lijekove", rekao je komandant Kantonalnog štaba civilne zaštite Tuzla Mustafa Šakić.  

Upućena je i inicijativa Federalnom ministarstvu zdravstva i Federalnom štabu civilne zaštite da se, kako je naveo, skrati broj dana koje osoba mora provesti u karanteni te da umjesto 28 dana kako je to sada propisano, u karanteni boravi 14 dana. 

U hotel Tehnograd smještene su osobe koje su proteklih dana te provele na graničnom prelazu "Brčko Gunja“.

"Osobe koje smo primili od petka do nedjelje dobrog su zdravstvenog stanja, ne pokazuju nikakve simptome na COVID-19. Generalno su iscrpljeni zbog dugotrajnog boravka na granici. Posebno im mnogo znači prehrana, s obzirom da su došli izgladnjeli jer nisu imali obroke hrane", rekla je direktorica Zavoda za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona dr. Maida Mulić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti