Produžava se moratorij na zapošljavanje u Kantonu Sarajevo

29.12.2020. 13:43 / Izvor: Fena
Produžava se moratorij na zapošljavanje u Kantonu Sarajevo

Skupština KS na današnjem zasjedanju usvojila je Zaključak o produženju moratorija na zapošljavanje u Kantonu Sarajevo.

Skupština KS na današnjem zasjedanju usvojila je Zaključak o produženju moratorija na zapošljavanje u Kantonu Sarajevo, čime je završena sjednica.

Skupština Kantona Sarajevo primila je k znanju Informaciju o kvalitetu zraka koju je predložio nezavisni zastupnik Damir Nikšić.

Ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Faruk Kapidžić kazao je da nije imao vremena da u kratkom roku pripremi informaciju, ali je istakao da je zrak u KS osam puta bolji u odnosu na isti dan prošle godine, što ipak ne znači da je situacija dobra.

Međutim, Nikšić je kazao da je ministar Kapidžić trebao građanima predstaviti detaljniju informaciju, jer je Skupština usvojila zaključak da će zastupnici, u periodu kad je povećano zagađenje zraka, razmatrati tu tačku na svakoj sjednici.

Danas je na sjednici usvojena i Odluka o privremenom finansiranju potreba Kantona Sarajevo od 1. januara do 31. marta 2021. godine.

Premijer KS Mario Nenadić kazao je da su za taj period osigurana sredstva srazmjerna utrošenim sredstvima za 2020. godinu.

Zastupnici su također usvojili i odluke o privremenom finanisranju Zavoda zdravstvenog osiguravanja i Službe za zapošljavanje KS od 1. januara do 31. marta 2021. godine, a naredna tačka dnevnog reda je Prijedlog odluke o produžavanju moratorija na zapošljavanje u KS, kao i rasprava o Informaciji o kvaliteti zraka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti