Produžen rok za prijavu na javni poziv - Program malih grantova

13.06.2014. 15:16 / Izvor: eKapija.ba
Produžen rok za prijavu na javni poziv - Program malih grantova

CPCD poziva organizacije civilnog društva i neformalne grupe građana sa teritorije Bosne i Hercegovine da učestvuju na javnom pozivu Programa malih grantova za programsku oblast ''Inicijative za razvoj zajednice''.

Centar za promociju civilnog društva (CPCD) poziva organizacije civilnog društva i neformalne grupe građana sa teritorije Bosne i Hercegovine da učestvuju na javnom pozivu Programa malih grantova za programsku oblast ''Inicijative za razvoj zajednice'' na kojem je rok za prijavu produžen do 16. juna.

Osnovni cilj Programa u okviru malih grantova je podsticaj i osnaživanje građana širom BiH sa naglaskom na organizacije civilnog društva (OCD) i neformalne grupe građana (NGG) da aktivnim djelovanjem i radom postanu stvarni nosioci promjena u lokalnim zajednicama u kojima žive i rade.

"Program malih grantova daje mogućnost građanima širom BiH da rješavaju probleme u svojim lokalnim zajednicama. Do sada je kroz Program realizirano mnoštvo pozitivnih priča, a neke od njih su obnova i izgradnja dječijih igrališta, uređenje izletišta, obnova lokalnih puteva, autobuskih stajališta i mnogi drugi projekti čija realizacija direktno popravlja kvalitet života u lokalnim zajednicama", kazala je menadžerica projekata CPCD-a Dragana Grbić-Hasibović.

Naglasila je da će tokom selekcije posebna pažnja biti posvećena inicijativama koje dolaze iz poplavljenih područja, kao i onima koje će u svojoj realizaciji koristiti lokalne resurse u vidu volonterskog rada, doprinosa biznisa i naravno lokalnih vlasti jer je upravo saradnja ovih sektora ključ za održivost lokalnih zajednica.

Visina finansijske podrške po grantu je 5.000 KM sa trajanjem realizacije odobrenog projekta do tri mjeseca.

CPCD će odobriti do 20 grantova nakon dva evaluacijska kruga.

CPCD od 2013. do 2015. godine realizira Projekt ''Budi promjena!'', uz finansijsku podršku Ambasade Kraljevine Švedske.
 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti