Produžen rok za prijavu na konferenciju Sarajevo PR Open - PR konferencija izazvala veliko interesovanje među profesijom

10.11.2008. 15:14 / Izvor: eKapija.ba
Produžen rok za prijavu na konferenciju Sarajevo PR Open - PR konferencija izazvala veliko interesovanje među profesijom

Još samo 8 dana ostalo je do početka prve jednodnevne konferencije o odnosima s javnošću pod nazivom Sarajevo PR Open koja će se 18.11.2008. održati u Radon Plazi u Sarajevu. Zbog velike zainteresiranosti za konferenciju Sarajevo PR Open, agencija Prime Communications odlučila je produžiti rok za prijavu na jednodnevnu konferenciju do 17.11.2008, navodi se u saopćenju.

Na prvoj konferenciji PR profesionalci iz BiH i regiona imat će priliku razmijeniti svoja znanja i iskustva kada su u pitanju trendovi u odnosima s javnošću. Koliko je bitno umrežavanje, koji su upravljački izazovi komuniciranja, kako preći klasične granice PR-a, koliko je PR značajan za menadžment kompanije, političko komuniciranje u BiH samo su neke od tema konferencije Sarajevo PR Open. Na konferenciji će biti predstavljeno i istraživanje Ekonomskog fakulteta u Sarajevu o statusu PR-a u najvećim BH kompanijama kao i Dobro 09 – Izbor društveno odgovorne kompanije, projekat Fondacije Mozaik.

Panelisti i predavači seminara su vrhunski PR stručnjači u regionu: Peđa Ašanin Gole (Slovenija), Miloš Čirič (Slovenija), Božo Skoko (Hrvatska), Miloš Đajić (Srbija). Od bh. stručnjaka u ovoj oblasti angažirani su: Dr. Nenad Brkić, Dr. Besim Spahić, Senad Zaimović, Zoran Puljić, Vesna Andree-Zaimović, Dragan Močević, Denis Berberović, Nino Jovišić i drugi.

"PR kao profesija znatno je razvijenija u našem okruženju, nego u našoj zemlji. Stoga je ovakva vrste događaja za PR profesionalce nedostajala našem gradu. Pravo je vrijeme da i stručnjaci naše zemlje mogu u okviru Sarajevo PR Opena razmijeniti svoja iskustva i raditi na razvoju ove oblasti u BiH", ističe Salih Musić menadžer edukativnih programa agencije Prime Communications.

Osim velikog interesovanja domaćih stručnjaka, prisustvo na konferenciji su najavili i PR menadžeri iz susjednih zemalja. Pored stručnjaka iz PR-a veliki interes za učešće na konferenciji su pokazali i studenati bh univerziteta. Stoga je organizator zahvaljujući partnerima konferencije odlučio da omogući studentima učešće na konferenciji po znatno nižoj cijeni.

"Sarajevo PR Open" postaće tradicionalna konferencija koja će okupljati PR profesionalce i omogućiti svim zainteresovanim dodatnu edukaciju, uspostavljanje kontakata i budućih saradnji.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti