Profine BH obilježava 20 godina postojanja novim tržištima i investicijama

27.06.2018. 09:08 / Izvor: Akta.ba
Profine BH obilježava 20 godina postojanja novim tržištima i investicijama

Kompanija profine BH d.o.o., kćerka firma profine GmbH iz Njemačke, ove godine obilježava 20 godine postojanja od kada posluju u Bosni i Hercegovini.

Kompanija profine BH d.o.o., kćerka firma profine GmbH iz Njemačke, ove godine obilježava 20 godine postojanja i od kada posluju u Bosni i Hercegovini, protekla godina je za ovu firmu u svakom pogledu bila najuspješnija.

"Prošle godine profine GmbH je otvorio veliki proizvodni pogon u Indiji čime otvaramo put ka našem daljem širenju, što je kontinuirani proces prisustva na svim kontinentima. Riječ je o veoma interesantnom tržištu na kojem profine očekuje veliku ekspanziju jer imamo osmišljenu veoma dobru strategiju", kazao je za Akta.ba Oljeg Petrović, predstavnik firme.

Kada je riječ o novim ivesticijama na bh. tržišu, u toku su nova zapošljavanja i proširenje proizvodnih pogona.

Sa 71 uposlenim profine BH je u 2017. ostvarila prihod od čak 44,5 miliona KM.

Inače, kompanija profine BH najveći je bh. distributer PVC profila i repromaterijala za proizvodnju i montažu prozora i vrata u Bosni i Hercegovini, ali i u svijetu.

Na tržištu je prepoznatljiva sa brendovima KBE, KÖMMERLING i TROCAL, a zahvaljujući jasnoj poslovnih viziji i kontinuiranom radu, te jakim partnerima i njihovim izvoznim aktivnostima, kompanija je vodeća  u branši na domaćem tržištu, ali i direktni veliki izvoznik dijela asortimana na području regije i cijele Evrope.

Profine zajedno sa partnerima iz BiH izvozi u različite zemlje Europske unije. Raspolažu sa preko 10.000 m2 uređenog zemljišta te sa skoro 3.000 m2 zatvorenih skladišta

S.B.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti