Vijesti

Profine BH obilježila deset godina rada u BiH

25.06.2008. 09:15 / Izvor: Investitor

Kompanija Profine BH obilježila je nedavno deset godina rada u BiH. Prema riječima rukovodioca odjela prodaje u ovoj kompaniji Hasana Pezerovića, Profine BH je u 2007. godini pokrivala 33 posto ukupnog bh. tržišta u proizvodnji PVC prozora i vrata.

U kratkom filmu o ovoj kompaniji, koji je prikazan na konferenciji za novinare, istaknuto je da je kompanija Profine BH najveći bh. distributer PVC profila i repromatrijala za proizvodnju i montažu prozora i vrata. Profine pokriva 22 posto evropskog tržišta, sa ukupnim prometom u 2007. godini od 888 miliona eura.

Sa 26 proizvodnih mjesta u 21 zemlji, firma upošljava oko 3.800 radnika koji ostvaruju godišnji plasman od 450.000 tona visoko kvalitetnih PVC profila. Profine BH u BiH ima više od 120 autoriziranih kupaca za proizvodne brendove Koemmerling, Trocal i KBE.

Dosadašnja ponuda ove kompanije obuhvata repromaterijale koji su neophodni za proizvodnju i montažu PVC prozora i vrata, isporuku repromaterijala partneru u što kraćem roku, termičko presvlačenje PVC profila folijom u boji i dekoru, proizvodnju i plasman na domaće i strano tržište aluminijskih profila iz sistema AluFuzion, proizvodnju lučnih profila za sva tri sistema, obuku i pomoć pri početku proizvodnje, te daje savjete za poboljšanje kvaliteta, produktiviteta i asortimana.

Također, Profine BH obavlja marketinške aktivnosti, stalnu edukaciju tržišta, te stručno i tehničko savjetovanje, a radi i na razvoju tržišta, kako domaćeg, tako i stranog, što je garancija proširenja aktivnosti poslovnog partnerstva u BiH i inostranstvu.

Prenošenje dijela proizvodnje u BiH predstavlja novinu i značajan poslovni uspjeh kompanije, jer se na taj način u BiH proizvode aluminijske obloge i profili za sisteme kombinacije aluminija i PVC-a, a koji su danas veoma atraktivni na evropskom tržištu. S ciljem zadržavanja vodeće pozicije na tržištu, u toku je instalacija još jednog dijela proizvodnje.

Naime, osim postojeće linije za termičko presvlačenje PVC profila folijom u boji, očekuje se i puštanje u pogon dodatne linije za presvlačenje profila većih dimenzija. Profine BH je jedina kompanija u BiH koja vrši termičko presvlačenje profila folijom, a zahvaljujući uvođenju domaće proizvodnje, prodaja profila u boji je utrostručena.

Osim presvlačenja PVC profila, paralelno sa razvojem AluFuzion sistema, kompanija je uspješno usvojila i presvlačenje aluminijskih profila sa PVC folijom u različitim drvo dekorima, što je posebno interesantno za zapadno tržište, na koje, uglavnom, plasiraju takve proizvode.

Također, svi proizvodi nose oznaku Greenline, koja je garancija visoke ekološke svijesti, a krajnji rezultat su zdravi i potpuno ekološki prihvatljivi PVC profili za proizvodnju vrata i prozora.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti