Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Prointer ITSS: Svi naši poslovi ugovoreni su poštovanjem zakona i procedura

10.10.2018. 14:47 / Izvor: Akta.ba

Povodom članka koji je danas objavljen na portalu Akta.ba "Šampioni javnih nabavki u BiH", redakciji portala javila se kompanija Prointer ITSS.

Reakciju na članak objavljujemo u cjelosti: 

Svi poslovi koje je je realizovao Prointer ITSS ugovoreni su doslovnim poštovanjem zakona i propisanih procedura. Ne osporavajući pravo da javnost bude što bolje upoznata kako se troši javni novac, ovako tendeciozno napisani tekstovi na osnovu navodnog monitoringa, a bez prava na odgovor jasno pokazuju da nije cilj da se zaštite javni interesi, već da se pojedini krugovi obračunaju sa pojedinim kompanijama koje iz nekog razloga predstavljaju trn u oku njihovim finansijerima. 

Posebno ističemo da Prointer ITSS kvalitetom, znanjem i društveno odgovornim ponašanjem svakodnevno doprinosi razvoju zajednice, a zahvaljujući upravo poštovanju propisa redovno izmirujemo sve obaveze prema državi i našim radnicima. Umjesto činjenica u tekstu su olako date ocjene koje ni jednog trenutka ne uzimaju u obzir da je poslove u postupcima javnih nabavki dobila kredibilna IT kompanija u skladu sa tržišnim pravilima iz oblasti za koje i specijalizovana. Jasno je da oni koji pokušavaju da oblate naš rad spekulacijama, ne mogu da ospore stručnost i kvalitet urađenog, pa i zakonitost dobijanja samih poslova. 

Nastavićemo da zapošljavajući više od 60 visokobrazovanih mladih ljudi, među kojima su i stručnjaci koji programiraju najsavremenija rješenja na polju informacionih tehnologija, kreiramo napredne tehnološke proizvode i tako damo šansu mladim ljudima da bolju budućnost pronađu u svojoj zemlji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti