Vijesti

Proizvođačima mlijeka u Bihaću dodijeljeno 50 junica

02.03.2009. 14:48 / Izvor: Fena

Poljoprivrednim proizvođačima u 35 bihaćkih mjesnih zajednica, kooperantima Mljekare Meggle, prošle je sedmice dodijeljeno 50 junica u vrijednosti od 200.000 KM. Ova sredstva za revolving kredit poljoprivrednicima zajednički su obezbijedili Općina Bihać i mljekara Meggle.

Cilj ovog projekta je da se pomogne poljoprivredna, odnosno proizvodnja mlijeka na ovim prostorima.

- Samo u prošloj godini Mljekara Meggle je otkupila od ovdašnjih kooperanata dva miliona i 300 hiljada litara mlijeka. Sa dodatnih 50 krava proizvodnja će biti povećana za 250.000 litara, kazao je Božidar Živko, izvršni direktor Mljekare Meggle.

Razgovori Hamdije Lipovače, načelnika Općine Bihać i Tonija Megglea, vlasnika Mljekare, oko dodjele zajedničkih revolving kredita počeli su prošle godine na prijedlog načelnika o pomoći ovdašnjim proizvođačima mlijeka.

- Tako su zajednički obezbjeđena ova sredstva od 200.000 KM, koja ulaze u revolving fond i dodjeljivat će se novim korisnicima, što će zasigurno poljoprivrednicima koji se žele baviti proizvodnjom mlijeka biti od velike koristi, istakao je načelnik Lipovača.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti