Proizvodi za grijanje iz Vrhpolje Prometa na tržištu Italije

07.10.2015. 09:43 / Izvor: Akta.ba
Proizvodi za grijanje iz Vrhpolje Prometa na tržištu Italije
OTVORI GALERIJU

​Kompanija Vrhpolje Promet na zeničkom Sajmu ZEPS uzela je učešće 12 put, posjetom su više nego zadovoljni, kaže u razgovoru za poslovni portal Akta.ba Esad Sinanović, direktor ove kompanije.

Kompanija Vrhpolje Promet na zeničkom Sajmu ZEPS uzela je učešće 12-ti put, posjetom su više nego zadovoljni, kaže u razgovoru za poslovni portal Akta.ba Esad Sinanović, direktor ove kompanije.

Na Sajmu su se predstavili sa kotlovima na pelet, pumpama za centralno grijanje nove generacije A klase, solarne sisteme, kalifere za centralno grijanje, ventile...

Sinanović kaže kako najviše interesa ima za pelet. Zadovoljan je prodajom i već je nekoliko izložbenih eksponata kotlova prodato.

Ono što je hit na tržištu su Centrometalove peći i kamini na puhanje toplog zraka koji su idealni za stanove od 60 do 100 m2. Ovi uređaji su kaže Sinanović jeftini i odlikuju se malom potrošnjom koja za stan od 60 m2 iznosi oko dvije tone godišnje.

Povodom jubileja firme Centrometal popust na njihove proizvode je 10 posto, a povodom toga kompanija Vrhpolje Promet je restaurirala fiću koji je obilježio prvi sajamski dan.

"Vrhpolje Promet je u ovoj godini na tržište plasiralo i antifriz za centralno grijanje, čija je cijena u maloprodaji 4,10 KM", kaže Sinanović.

Kompanija osim tržišta BiH radi izvoz za Srbiju, Hrvatsku, Italiju...

Planovi firme Vrhpolje Promet su dugoročni, a odnose se na: proizvodnja djelova opreme za grijanje, otvaranje vlastitih maloprodaja po kantonu u većim gradovima u Bosni i Hercegovini.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti