Proizvodnja električne energije sa istovremenim korištenjem otpadne toplote

23.09.2014. 15:05 / Izvor: eKapija.ba
Proizvodnja električne energije sa istovremenim korištenjem otpadne toplote

Projektovanje, izvođenje radova i isporuku opreme nude renomirane svjetske kompanije koje na našem tržištu zastupa Alfa Invest d.o.o Sarajevo.

Kogeneracija ili Combined Heat and Power CHP, predstavlja proizvodnju električne energije sa istovremenim korištenjem otpadne toplote, koja se inače gubi u industrijskim procesima.

Danas moderni kogeneracijski sistemi postižu efikasnost i do 90%.

To je ekonomičan i ekološki prihvatljiv sistem. Efikasnost ove tehnologije od 70-95%, takođe, nije upitna obzirom da samu emisiju štetnih gasova CO2 smanjuje za minimalno 50%.

Dodatno, sistem trigeneracije nadopunjuje sistem sa hlađenjem za hladnjače i dr.

Projektovanje, izvođenje radova i isporuku opreme nude renomirane svjetske kompanije koje na našem tržištu zastupa Alfa Invest d.o.o Sarajevo.

Podsjećamo, Alfa Invest d.o.o. Sarajevo je mješovita firma sa većinskim stranim kapitalom od 80% i domaćim kapitalom od 20%. Firma je smještena u strogom centru grada Sarajeva u poslovnom centru UNITIC, Fra Anđela Zvizdića broj 1.

U okviru registrovane djelatnosti firma veoma uspješno obavlja sve poslove međunarodnog privrednog konsaltinga, investicionog i poslovnog povezivanja kompanija u BiH i državama Balkana, sa istovremenim širenjem u drugim regijama svijeta

Firma je nastala kao plod udruživanja potencijala većeg broja osnivača iz Švedske, Holandije, Kanade i Mađarske koji imaju respektivno međunarodno poslovno iskustvo i svoje djelovanje na svim kontinentima, kao i značajan stručni, poslovni i politički kredibilitet. Inicijativu za stvaranje firme i njeno kreiranje dali su vlasnici najuspešnije prijeratne mješovite firme ASSIST Sarajevo, koja je u periodu od 1986. do 1992. godine postizala najbolje poslovne rezultate u rangu srednjih i malih preduzeća u Bosni i Hercegovini

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti