Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Proizvodnja Mlina i pekare Ljubače Tuzla radi svojim punim kapacitetom

20.04.2020. 09:09 / Izvor: Akta.ba

Uprkos cijeloj situaciji koja je zadesila BiH i svijet domaća proizvodnja ne prestaje sa radom, a pravi primjer toga je i Mlin i pekara Ljubače Tuzla koja u ovom trenutku brine da njihovo najkvalitetnije brašno bude na preko 1000 prodajnih mjesta u Tuzlanskom kantonu. Rad u tri smjene, puni kapacitet proizvodnje brašna napravljenog po visokim standardima, osigurava svim kupcima i potrošačima isporuku neophodnih količina na vrijeme. Da brinu o svim dijelovima BiH dokaz je i nedavna isporuka pet šlepera svojih proizvoda za Zeničko-dobojski kanton kako bi kupci imali pune police svojih trgovina.

Bosanskohercegovački kantoni, a naročito Tuzlanski u ovim teškim trenucima opskrbljeni su kvalitetnim proizvodima Mlina i pekare Ljubače iz programa brašna, pšeničnog griza, pšeničnih mekinja i stočnog brašna. Preko 200 pekara u Tuzli svakodnevno pravi najukusnija peciva od svih vrsta brašna ove kompanije.

"Evidentno je da smo se našli u jednoj teškoj situaciji za sve nas. Bez obzira na pandemiju Mlin i pekara Ljubače Tuzla vrši proizvodnju svojim punim kapacitetom. Trudimo se da naši proizvodi ali i isporuke budu ispunjene u planiranom vremenskom periodu. Svi objekti raspolažu punim policama i dovoljnim količinama brašna kao i ostalih proizvoda Mlina i pekare Ljubače. Ujedno, svim kolegama i uposlenicima upućujem jedno veliko hvala za nesebičan trud i zalaganje, a sve u cilju da bi našim kupcima obezbijedili dovoljne količine svih proizvoda. Nadamo se da će situacija ubrzo stabilizovati kako bismo nastavili sa našim planovima i aktivnostima", istakao je Jasmin Sadadinović, direktor kompanije Mlin i pekara Ljubače Tuzla.

Mlin i pekara Ljubače Tuzla trenutno imaju uspostavljen izvoz u Crnu Goru, a nadaju se da će u skorijoj budućnosti izvoz proširiti i na ostale regije.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti