Vijesti

Projekat dobre uprave u oblasti voda i zaštite okoliša: Počeo proces javne rasprave u Cazinu

24.07.2008. 11:45 / Izvor: eKapija.ba

U okviru Kampanje mobilizacije građana i uključivanja javnosti Projekta dobre uprave u oblasti voda i zaštite okoliša (GOV-WADE) danas je u Cazinu održana javna tribina u okviru javne rasprave oko Nacrta opštinskog strateškog plana za vode i okolišnu sanitaciju.

Kako je saopćeno, javna tribina se provela sa predstavnicima javnih ustanova, javnih i privatnih preduzeća, NVO, kao i sa ostalim zainteresovanim građanima.

Prisutnima su se obratili predstavnici fokusnih grupa formiranih u okviru Komisije za izradu Strateškog razvojnog plana za vode, zaštitu okoliša i komunalnu djelatnost po sljedećim oblastima:

- odvodnja i prečišćavanje otpadnih voda,

- upravljanje krutim otpadom,

- odvodnja oborinskih voda, zaštita od voda – odbrana od poplava i

- lokalna uprava i njeni partneri.

Proces javne rasprave u Cazinu će trajati do 7. avgusta 2008. godine, nakon čega bi se trebao usaglasiti i izraditi prijedlog Strategije, te uputiti prijedlog Opštinskom vijeću na razmatranje i usvajanje.

«Očekujemo da će se sve interesne strane, odnosno javnost aktivno uključiti u proces javne rasprave, jer na taj način će se doprinijeti kvalitetnoj izradi konačnog strateškog dokumenta za oblast voda i zaštite okoliša» istakao je Predsjednik Komisije, Mirhad Pjanić.

Danas će se, u 14:00, održati javna tribina sa predstavnicima mjesnih zajednica i obrazovnim institucijama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti