Vijesti

Projekat dobre uprave u oblasti voda i zaštite okoliša: Završena javna rasprava o upravljanju vodama i okolišem u Cazinu

08.08.2008. 09:45 / Izvor: eKapija.ba

U okviru Kampanje mobilizacije građana i uključivanja javnosti Projekta dobre uprave u oblasti voda i zaštite okoliša (GOV-WADE) jučer je u Cazinu održana završna javna tribina u okviru javne rasprave oko Nacrta opštinskog strateškog plana za vode i okolišnu sanitaciju.

«Na javnu raspravu se odazvao velik broj građana prilikom čega su dati mnogi konstruktivni prijedlozi. Komentari su najviše bili usmjereni na problem otpadnih voda i sistem kanalizacije, jer su ovaj problem građani identifikovali kao prioritet kada je u pitanju upravljanje okolišem na području općine Cazin» istakao je Predsjednik Komisije za izradu Strateškog razvojnog plana za vode, zaštitu okoliša i komunalnu djelatnost, Mirhad Pjanić.

U narednom periodu, Komisija će obraditi sve komentare i prijedloge koji su dati u toku javne rasprave pri čemu bi se usaglasio i izradio prijedlog Strategije, koji će se dalje uputiti Opštinskom vijeću na razmatranje i usvajanje, navodi se u saopćenju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti