Projekat "Mikro znači više" pomogao 53 mala preduzetnika u RS-u

14.06.2020. 09:40 / Izvor: Akta.ba
Projekat 'Mikro znači više' pomogao 53 mala preduzetnika u RS-u

Kroz projekat "Mikro znači više" 53 mala preduzetnika u RS-u dobija novčanu i stručnu pomoć kako bi prevazišli korona krizu.

Zahvaljujući projektu "Mikro znači više", koji je pokrenula kompanija "Prointer ITSS" uz tehničku pomoć područne Privredne komore Banjaluka, 53 mala preduzetnika u Republici Srpskoj dobit će novčanu i stručnu pomoć kako bi prevazišli krizu izazvanu epidemijom virusa korona.

Zajednička stručna komisija u kojoj su, uz "Prointer" i Privrednu komoru, bili i predstavnici Ministarstva privrede i preduzetništva RS-a, odlučila je da novčanu pomoć dobije 48 mikro preduzeća, a stručnu pomoć u vidu IT rješenja njih pet.

"Zbog izuzetno velikog interesovanja i brojnih prijava za pomoć, odlučeno je da po 5.000 KM dobiju četiri preduzeća, devet će ih dobiti po 3.000 KM, a ostali po 2.000 KM",  saopšteno je iz "Prointera".

U ovoj kompaniji navode da je ukupan fond za novčanu pomoć sa 100.000 KM povećan na 117.000 KM, kako bi što više preduzetnika moglo da dobije novac koji im je u ovom trenutku neophodan.

Marketing menadžer u "Prointeru" Mirjana Jukić istakla je da su, u zavisnosti od broja zaposlenih i iskazanih potreba, napravili kategorizaciju, po kojoj će umjesto prvobitno  planiranih 20, pomoć dobiti mnogo više malih preduzetnika.

"Vjerujem da smo uradili dobar posao i da će, zahvaljujući ovom projektu, bar neki mikro biznisi stati na noge nakon krize. Takođe, 10.000 KM bit će uloženo za stručnu pomoć, odnosno IT rješenja", navela je Jukić.

 



Iz "Prointera" podsjećaju da su već najavili da će projekat podrške mikro biznisu biti nastavljen, uz podršku partnerskih preduzeća koja su iskazala interesovanje.

Preduzetnicima koji dolaze iz različitih privrednih oblasti rješenja o dodjeli novčane i stručne podrške zvanično će biti uručena u srijedu, 17. juna.

Kompletan spisak privrednih društava i samostalnih preduzetnika koji su dobili podršku kompanije "Prointer ITSS" dostupan je ovdje. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti