Projekat Panonska slana jezera u Tuzli predstavljen na stranici WTO-a

26.04.2014. 09:07 / Izvor: eKapija.ba
Projekat Panonska slana jezera u Tuzli predstavljen na stranici WTO-a

Projekat Valorizacija prirodnog naslijeđa - Panonska slana jezera u Tuzli, Panonska jezera i Općina Tuzla su predstavljeni na zvaničnoj web stranici Svjetske turističke organizacije.

Nakon što je Općini Tuzla, od strane Svjetske turističke organizacije UN-a (UNWTO), dodijeljena druga nagrada Odisej 2012 – za inovacije u javnim politikama i upravljanju, za projekat Valorizacija prirodnog naslijeđa - Panonska slana jezera u Tuzli, Panonska jezera i Općina Tuzla su predstavljeni i na zvaničnoj web stranici Svjetske turističke organizacije.

Općina Tuzla i Panonska jezera predstavljeni su na UNWTO web stranici, u okviru stranice Mreža znanja (http://know.unwto.org/content/pannonian-salt-lakes-tuzla-municipality-tuzla):

Općina Tuzla pretvorila je divlju akumulaciju slane vode u najveće vještačko slano jezero u Evropi, Panonsko jezero, koje u toku ljetnog perioda kreira mediteransku atmosferu u gradu. Tuzla je postala jedini grad u svijetu u kojem su slana jezera, slani vodopadi i plaža smješteni u centru grada. Nekada industrijska zona Tuzle sada je pretvorena u uspješan turistički kompleks u Bosni i Hercegovini i najveću konkurentnu prednost Tuzle, koji je transformisao imidž grada i privukao oko 400,000 posjetilaca u 2012. godini

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti