Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Projekat SUSTRAIN- Predstavljanje najboljih praksi održivog urbanog transporta

Cilj projekta je prenijeti EU znanja i najbolje prakse u oblasti održive urbane mobilnosti na područje BiH.

14.02.2020. 11:28 / Izvor: Akta.ba

Konsultantska, istraživačka i razvojna organizacija LIR Evolucija implementira projekat SUSTRAIN u saradnji sa Istraživačkim centrom za planiranje saobraćaja i saobraćajno inžinjerstvo sa Tehničkog Univerziteta u Beču.

Cilj projekta je prenijeti EU znanja i najbolje prakse u oblasti održive urbane mobilnosti na područje BiH. Partneri će kroz projekat izraditi scenarije mobilnosti za uključene opštine, te kroz zajedničku saradnju sa predstavnicima opština pripremiti novi projektni prijedlog u oblasti urbane mobilnosti. Kroz projekat će biti organizovan trening na temu održiva urbana mobilnost i prenos najboljih EU praksi namjenjen predstavnicima opština i razvojnih agencija, koji će steći nova znanja i iskustva. Projekat doprinosi uvođenju održivijih, sigurnijih i pristupačnijih praksi u oblasti urbane mobilnosti na projektnom području.

Projekat je finansiran od strane Austrijske Razvojne Agencije (ADA) kroz BACID fond kojim upravlja Austrijsko Udruženje Gradova i Sela (AACT) i KDZ Centar za istraživanja u oblasti javne administracije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti