Projekat vodosnadbijevanja u Foči: Potpisani ugovori i memorandum

05.08.2014. 08:30 / Izvor: eKapija.ba
Projekat vodosnadbijevanja u Foči: Potpisani ugovori i memorandum

Ministarstvo finansija, Ministarstvo poljoprivrede i opština Foča potpisali su Memorandum o realizaciji projekta vodosnadbijevanja u opštini Foča. Procijenjena vrijednost projekta je 3.810 eura.

Ministarstvo finansija, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i opština Foča potpisali su Memorandum o realizaciji projekta vodosnadbijevanja u opštini Foča. Procijenjena vrijednost projekta je 3.810 eura. U tom iznosu kreditna sredstva Europske investicione banke iznose 50%, bespovratna sredstva Europske banke učestvuju sa 35% a 15% je učešće opštine kroz dosadašnje i tekuće investicije u vodovod i vodosandbijevanje.

Opština Foča je uradila projektni plan na koji je dobijena saglasnost Evropske investicione banke, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Ministarstva finansija, dobijena je saglasnost Tima za upravljanje projektima kao i saglasnost Vlade Republike Srpske.

Memorandum su potpisali ministar finansija Zoran Tegeltija, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Stevo Mirjanić i načelnik opštine Foča Radisav Mašić.

Zajedno sa Memorandumom potpisan je i Ugovor o prenosu kreditnih sredstava Europske investicione banke na opštinu Foča.

Kreditna sredstva se prenose na rok otpalte od 25 godina, uz period odgode plaćanja od 8 godina.

Kredit će se moći podići u najviše 15 tranši, a maksimalni iznos je 10 miliona KM.

Realizacija prve faze Projekta vodosnadbijevanja u opštini Foča, koja podrazumijeva izgradnju novog – primarnog cjevovoda završena je do faze raspisivanja tendera.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti