Projekt Diaspora Invest prilika za povećanje investicija iz dijaspore u USK-u

06.03.2019. 10:02 / Izvor: Akta.ba
Projekt Diaspora Invest prilika za povećanje investicija iz dijaspore u USK-u

Projekat Diaspora Invest osigurava grant sredstva za mala i srednja poduzeća, koji financira USAID u Bosni i Hercegovini.

USAID Diaspora Invest danas je u saradnji s Privrednom komorom Unsko-sanskog kantona (USK) organizirala info-sesiju, u okviru koje je predstavljen javni poziv za dodjelu bespovratnih (grant) sredstava za povećanja investicija iz dijaspore i otvaranja novih radnih mjesta kroz neposredna ulaganja, prijenos znanja i uvođenje novih tehnologija u Bosni i Hercegovini.

Projekat Diaspora Invest osigurava grant sredstva za mala i srednja poduzeća, koji financira USAID u Bosni i Hercegovini.

"Raspisali smo četvrti poziv za dostavljanje projektnih prijedloga u okviru projekta Diaspora Invest.  Poziv je usmjeren ka malim i srednjim preduzećima, koja su pokrenuta od strane dijaspore i koja nisu starija od tri godine. Konkretno kroz sam poziv može se tražiti do 50.000 KM i uglavnom je usmjeren na sufinanciranje nabavke opreme i alata, uglavnom investiranje u stalna sredstva", rekao je predstavnik nevladine organizacije "Naša perspektiva" Armin Alijagić.

Predsjednik Privredne komore USK Enes Ružnić apostrofirao je veliki interes članica za ovogodišnji projekat.

"Evidentno je da u zadnje vrijeme pokušavamo da stavimo u funkciju našu dijasporu, odnosno da privučemo investicije iz dijaspore, što je u svakom slučaju kvalitetniji način financiranja ovdašnje privrede od velikog broja drugih dosadašnjih načina", dodao je Ružnić.

Javni poziv za aplikacije u okviru projekta Diaspora Invest  otvoren je u periodu od 26. februara do 4. aprila ove godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti