Vijesti

Promjene u menadžmentu grupacije Peugeot Citroen (PSA)

23.11.2007. 10:57 / Izvor: eKapija.ba

Automobilska grupacija PSA, u okviru svog ubrzanog razvoja, najavila je promjene u vrhu menadžmenta. Generalni direktor za marku Peugeot, Frederic Saint-Geours, imenovan je za savjetnika predsjednika Upravnog odbora i za člana Izvršnog odbora sa zaduženjem da vodi specifične strateške misije.

Nakon godina rada u francuskom Ministarstvu finansija, Saint-Geours se pridružio grupaciji 1986. godine. Posljednjih deset godina bio je član najviših upravnih tijela grupacije.

Kao nasljednika Saint-Geoursa, Nadzorni odbor imenovao je Jean-Phillipe Collina na mjesto člana Upravnog odbora zaduženog za marku Peugeot.

Tokom karijere, Collin je bio u izvršnim i upravnim tijelima vodećih svjetskih kompanija kao što su IBM, Valeo i Thompson, da bi se 2004. godine pridružio grupaciji PSA na mjestu potpredsjednika odgovornog za nabavke.

Ove promjene će stupiti na snagu od 1. januara 2008. godine.

Prime Communications / eKapija

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti