Vijesti

Promovirana kampanja "Teretno vozilo u cestovnom saobraćaju"

07.04.2010. 12:20 / Izvor: Fena

JP Direkcija cesta Federacije BiH promovirala je danas u Sarajevu kampanju "Teretno vozilo u cestovnom saobraćaju", izrađenu u saradnji s automoto klubovima BiHAMK i AAMK BiH.

Cilj kampanje je upoznavanje vozača teretnih motornih vozila o zakonskim regulativama i obavezama kojih se moraju pridržavati, da bi se poboljšala sigurnost na bh. cestama te smanjila oštećenja koja uzrokuju preopterećena teretna vozila.

"U posljednjih nekoliko godina doneseno je niz pravilnika i podzakonskih akata iz područja sigurnosti prometa koji tretiraju motorna vozila. U tu svrhu pripremili smo brošure koje će biti besplatno podijeljene vozačima kako bismo ih upoznali o pravilima i regulativama", objasnio je vodeći inžinjer sigurnosti prometa JP Direkcije cesta FBiH Reuf Boračić.

Brošure sadrže izvode iz zakona BiH koji se odnose na kretanja teretnih vozila, tehnički pregled, kaznene odredbe, mase i opterećenje vozila, potrebne uređaje i opremu, dimenzije i osovinsko opterećenje vozila i sl.

Vrijednost kampanje iznosi oko 55.000 KM.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti