Vijesti

Promovirana prva generacije Stručnjaka za upravljanje otpadom: Certifikate dobila 33 polaznika

19.03.2009. 15:34 / Izvor: eKapija.ba

Prva generacija Škole: "Stručnjak za upravljanje otpadom" promovirana je 17.03.2009. godine u hotelu "Sunce" u Vogošći. Certifikate stručnjaka za upravljanje otpadom dobilo je 33 polaznika iz cijele Bosne i Hercegovine, koji su od 24-27.02.2009. godine u Sarajevu odslušali sve programom Škole predviđene sadržaje i položili ispit, verificiran od REIC-a.

Ovu je Školu, prvu takve vrste u Bosni i Hercegovini, organizirala konsultantska firma Centar za ekonomski, tehnološki i okolišni razvoje - CETEOR iz Sarajeva, idući u susret potrebama budućnosti. Naime, zanimanje stručnjak za upravljanje otpadom uspostavljeno je u novoj nomenklaturi zanimanja u BiH, a zakoni o upravljanju otpadom oba entiteta i Brčko Distrikta obavezuju firme da uposle lice odgovorno za upravljanje otpadom. Treba imati na umu da evropsko zakonodavstvo i okolišna filozofija otpad tretiraju ne kao smeće, nego kao robu, čime se iz temelja mijenja dosadašnje poimanje menadžmenta sa aspekta upravljanja otpadom.

CETEOR će od 02-05.06.2009. godine organizirati i Drugu školu i nastaviti educirati nove generacije stručnjaka za upravljanje otpadom, navodi se u saopćenju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti