Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Promovisan projekat "Programer za Android – moj posao budućnosti"

30.05.2014. 07:46 / Izvor: eKapija.ba

U Sarajevu je jučer u okviru projekta „Podrška obrazovanju odraslih“ kojeg realizira GIZ – Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit i SDC – Swiss Agency for Development and Cooperation u saradnji sa firmom EKSA - centar za cjeloživotno učenje Sarajevo, održana promocija projekta „Programer za Android – moj posao budućnosti“.

Cilj projekta je bio razviti program specijalističke obuke, namijenjene osobama koje žele steći nova znanja iz oblasti informacionih tehnologija i programiranja i koji će takođe zadovoljiti potrebe privrede.

S obzirom da su informacione tehnologije oblast koja se razvija velikom brzinom, potreba za obrazovanim i obučenim osobljem je u stalnom porastu. Zanimanje Programer je deficitarno kako u svijetu tako i u Bosni i Hercegovini. Ovim programom je omogućeno da nezaposlene osobe steknu nova znanja i vještine i lakše pronađu zaposlenje, a osobe koje imaju programerska znanja da ih unaprijede.

Obuku u pilot grupi je završilo 15 kandidata, od čega sedam nezaposlenih osoba i ovom prilikom su im uručene potvrde o završenoj obuci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti